Έχετε παρατηρήσει ότι όσο περισσότερο προχωράμε στην εξέλιξή μας και είμαστε σε Εμπιστοσύνη και Αγάπη, τόσο πιο εύκολα ξεκουραζόμαστε και τόσο πιο ανανεωμένοι ξυπνάμε;

Βεβαίως υπάρχουν νύχτες, ειδικά κατά τη διάρκεια έντονων ηλιακών καταιγίδων, που δεν κοιμόμαστε καλά, κοιμόμαστε άστατα ή έχουμε περίεργα όνειρα, συμβολικά ή και εφιαλτικά (είναι και αυτά μέρος του καθαρισμού και μας αποκαλύπτουν πτυχές μας και δυσάρεστες εμπειρίες μας). Ωστόσο, υπάρχουν και πολλές νύχτες που κοιμόμαστε γλυκά, παραδίνουμε γλυκά και με εμπιστοσύνη το νου μας στις ανώτερες διαστάσεις γιατί ξέρουμε ότι και στον ύπνο μας δουλεύουμε πνευματικά.

Όσο το βιολογικό σώμα ξεκουράζεται και ανανεώνεται σε τρισδιάστατο χρόνο, ο νους απορροφάται στην άχρονη Συνείδηση, έτσι ο χρόνος κυλά διαφορετικά για το βιολογικό σώμα και διαφορετικά για εμάς. Η μεγάλη πνευματική μορφή της Ινδίας, για την οποία τρέφω απέραντη αγάπη και εκτίμηση και η οποία ήταν πέραν κάθε πρακτικής και δόγματος, ο Ramana Maharshi, έλεγε ότι ο ύπνος είναι samadhi και ότι όλοι βιώνουμε samadhi όταν κοιμόμαστε, γι’ αυτό και αισθανόμαστε όμορφα και ευτυχισμένοι μετά από έναν καλό ύπνο, γιατί ο νους σταματά και εμείς ταξιδεύουμε στις ανώτερες σφαίρες μας για θεραπεία και επαφή με το Άχρονο Εν (το τελευταίο είναι δικό μου, ο Ramana Maharshi το εξέφρασε διαφορετικά και σύμφωνα με τα πνευματική ήθη και δεδομένα της εποχής του). Η διαφορά είναι ότι στον ύπνο δεν έχουμε πάντα επίγνωση του ότι βρισκόμαστε σε samadhi ενώ εάν σε διαλογισμό μπούμε σε samadhi έχουμε επίγνωση αυτού, πράγμα που από μόνο του δείχνει τη βουδική φύση όλων μας.

Μια πολύ όμορφη άσκηση που μπορείτε να κάνετε για να διευκολύνετε τον ύπνο σας και να ενισχύσετε τη θεραπεία που θα δεχθείτε όσο κοιμάστε, είναι όταν ξαπλώσετε να εστιάσετε στο κέντρο, στο τσάκρα της καρδιάς, αναπνέοντας από την καρδιά σας όσο πιο βαθιά μπορείτε και χαλαρώνοντας όλο και περισσότερο με κάθε αναπνοή. Εάν το μυαλό σας είναι ανήσυχο, μπορείτε να σκεφτείτε ότι με κάθε αναπνοή, η νοητική ενέργεια κατεβαίνει και ξεκουράζεται στο κέντρο της καρδιάς. Εγκέφαλος, νους και καρδιά βρίσκονται σε διαρκή σχέση επικοινωνίας και ενώνοντας το νου σας με την καρδιά θα βιώσετε σίγουρα ηρεμία και σιγουρά. Μπορείτε επίσης και να πείτε από μέσα σας:

“Αφήνομαι στην απέραντη γαλήνη και αγάπη της Καρδιάς μου, για να ξεκουραστώ, να θεραπευθώ και να ανανεωθώ.”

Έτσι θα βιώσετε πολύ μεγαλύτερη θεραπεία στον ύπνο σας και θα ξυπνήσετε και με μεγαλύτερη ευεξία και ηρεμία.

Μια ακόμη ενεργειακή άσκηση που μπορείτε να κάνετε πριν τον ύπνο είναι να συνδεθείτε με τον Ανώτερο Εαυτό σας μέσω της πύλης που βρίσκεται πάνω από το κεφάλι σας, στο ύψος που ενώνονται τα δύο χέρια σας εάν τα σηκώσετε. Στην ανώτερη αιγυπτιακή αλχημεία αυτό ονομάζεται Ουράνια Ψυχή ή ΒΑ. Στρέψτε λοιπόν την προσοχή σας στο σημείο αυτό, εστιάζοντας συγχρόνως όσο περισσότερο μπορείτε και στο κέντρο της καρδιάς και στέλνοντας στον Ανώτερο Εαυτό σας Αγάπη και Ευγνωμοσύνη και ζητήστε του να σας βοηθήσει να λάβετε εσωτερική καθοδήγηση και θεραπεία στον ύπνο σας, καθώς και να σας στείλει όνειρα που θα σας βοηθήσουν να εξελιχθείτε. Αυτά τα όνειρα μπορεί να μην είναι απαραίτητα ευχάριστα ή να είναι αλλόκοτα, μιας και η γλώσσα των ονείρων είναι περίεργη και αρκετά πρωτόγονη πολλές φορές, αλλά σίγουρα μέσα σας θα οδηγηθείτε στην αποκωδικοποίησή τους και στη συχνά πολυδιάσταση ερμηνεία τους. Μπορεί επίσης να έχετε πολύ ζωντανές εμπειρίες επαφής με τους πνευματικούς σας οδηγούς ή αλλοδιάστατα όντα στο ενεργειακό σας σώμα (πεμπτοδιάστατο σώμα του φωτός). Δοκιμάστε την επαφή αυτή με τον Ανώτερο Εαυτό σας, επιμείνετε μέχρι να σας είναι εύκολη η επαφή με αυτό σας το ανώτερο κομμάτι που βρίσκεται πέρα από χώρο και χρόνο και καταγράψτε τις εμπειρίες σας και την καθοδήγηση που λάβατε. Είναι βέβαιο πως θα καλλιεργήσετε κοινωνία με τον Ανώτερο Εαυτό σας μέσα από την ενεργειακή του πύλη και αυτό θα το αισθανθείτε μετά από κάποιο καιρό και μέσα σας αλλά και ενεργειακά, καθώς θα νιώθετε ενεργειακή ανταπόκριση από την πύλη του Ανώτερου Εαυτού σας προς το στέμμα και την καρδιά σας.

Η καθοδήγηση που θα λάβετε μπορεί για κάποιους να είναι διορατική, δηλαδή να λάβετε εικόνες ή σύμβολα, για άλλους ακουστική και για άλλους διαισθητική γνώση. Σε κάθε περίπτωση, να ξέρετε επίσης ότι από τον Ανώτερο Εαυτό ποτέ δεν έρχεται κάτι «κακό», σκοτεινό ή δυσάρεστο, παρά μόνο ότι μας φέρνει στο Φως και την Αγάπη. Εάν φυσικά αισθάνεστε αβεβαιότητα ή ότι χρειάζεστε προστασία, μπορείτε να οραματιστείτε λευκό φως να έρχεται από τον Ανώτερο Εαυτό σας και να σας περιβάλλει με Αγάπη, μέχρι να λούζεστε ολόκληροι/-ες σε αυτό το πάλλευκο πάναγνο φως.

Ελπίζω οι παραπάνω αλχημικές «ασκήσεις» να σας φανούν χρήσιμες και θα χαρώ πολύ να μάθω πως σας ωφέλησαν!

Από καρδιάς,

Νατάσα

TherapyWave.eu | Source

winx-slide3