Αρκετοί έχουν δει την εκπληκτική ταινία κινουμένων σχεδίων -και όσοι δεν έτυχε πρέπει οποσδήποτε- του Τζωρτζ Όργουελ “H φάρμα των ζώων” και πώς εκείνα πήραν πλέον τον έλεγχο στα χέρια τους από τους ανθρώπους για την ελευθεριά, με αντίθετα βέβαια αποτελέσματα από αυτά που ευελπιστούσαν.

Ακόμη πιο χαρακτηριστική είνα η ταινία “The Planet Of The Apes” όπου και πάλι ο άνθρωπος είναι στη θέση εκείνων των πλασμάτων που εκμεταλλεύεται και πως θα ήταν αν είχε εξεληχθεί κάποιο άλλο είδος περισσότερο.

Το οτι είναι βέβαια, το ΜΟΝΟ ΕΙΔΟΣ που εξελήχθηκε από τα χιλιάδες άλλα, αυτό δεν ειναι της παρούσης αλλά είναι κάτι που αξίζει να βάλει το μυαλουδάκι να κάψει κύτταρα για καλό σκοπό τουλάχιστον!

Η διαφορές μας όμως με τα ζώα, εκτός απο τις ελάχιστες στο DNA μας, είναι η συνειδήση, η ψυχή, η αντιλήψη, τα αισθήματα και τα συναισθήματα, η ευφυΐα, στοιχεία αν και στις μέρες ελάχιστοι έχουν, τον κάνουν να διαφερεί και να υπερτερεί(;)

Σίγουρα αρκετοί και ιδιαίτερα όσοι εχουν αποβάλλει το κρέας απο την ζωή τους, φαντασιώνονται την “εκδίκηση των ζώων” ή ενα κόσμο όπου θα κυριαρχούσαν εκεινα αντί για αυτό το εγωιστικό και αχόρταγο δίποδο, που το υπερ-Εγώ του τον έχει κάνει και νομίζει πως κατοικεί μονό αυτό στη Γαία αδιαφορόντας για τα υπολοιπα πλάσματα που την απαρτίζουν.

Μην ξεχνάμε πως το μόνο πλάσμα που αν εξαφανιστεί από τον πλανήτη, και δεν θα διαταραχτεί τίποτα απο την βιοποικιλότητα, είναι ο άνθρωπος. Η φύση απεναντίας γνωρίζει πολύ καλά πως μέσα σε ελάχιστα χρόνια, σχετικά, να μπορέσει να αποκαταστήσει ολά τα “εργα” του!

Σκιτσογράφοι λοιπόν, πηράν για χάρη των ζωών, το αίμα τους πίσω, σκιτσάροντας ανθρώπινες συνήθειες και συμπεριφορές με αντεστραμένους ρόλους. Το αποτέλεσμα σίγουρα θα κάνει το χειλάκι σας να σκάσει, ίσως όμως και να σας προβληματίσει για το πως μας βλέπουν και εκείνα ή πως αισθάνονται… Προσωπικά, τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα και με πολλές πιο βαθιές σκέψεις…

Απολαύστε ή προβληματιστείτε!

TherapyWave.eu

120531-1024x538 120531-1024x538-1 (1) avwormv_700b