Πολλοί από εμάς γνωρίζουμε το έκζεμα ως μία ασθένεια φλόγωσης και ερεθισμένου δέρματος, αλλά όσοι υποφέρουν από αυτό οι ίδιοι ή τα παιδιά τους ξέρουν πόσο επίπονη και κουραστική μπορεί να είναι αυτή η παθολογική κατάσταση.

Καταλαβαίνω. Ως παιδί είχα να κουβαλήσω το βάρος αυτής της “κόλασης”- αφού ολόκληρο το σώμα μου από την κορυφή ως τα νύχια ήταν γεμάτο.

Αλλά αλοίμονο! Πόσο εύχομαι να το είχα αφήσει ήσυχο!

Τι; Να αφήσεις ήσυχή αυτήν τη στενάχωρη και αγχωτική ασθένεια χωρίς καμία ειδική θεραπεία;

Αφήστε με να σας εξηγήσω…

Στην πρωτη πρώτη παράγραφο περιγραφής του εκζέματος, το WebMD(ιατρική ιστοσελίδα) περιγράφει ότι τα άτομα με έκζεμα έχουν κληρονομική τάση να αναπτύσσουν και άλλες αλλεργικές καταστάσεις όπως το άσθμα και η αλλεργική ρινίτιδα” κάποια στιγμή στην υπόλοιπη ζωή τους. Έχουν απόλυτο δίκιο.

Αλλά τα πρωτόκολλα της συμβατικής δερματολογίας για τη θεραπεία του εκζέματος δεν κάνουν καμία πρόβλεψη για το “φαινόμενο Ντόμινο” που επέρχεται όταν το έκζεμα αντιμετωπίζεται με τα διάφορα χημικά φάρμακα που καλούνται να “αντιμετωπίσουν και να θεραπεύσουν (με πολλά εισαγωγικά) την ασθένεια”, τα οποία απλά την καταστέλουν.

Αλοιφή Κορτιζόνης: Θεραπεία για το Έκζεμα με Απογοητευτικές Συνέπειες

Το πιο κοινό και διαδεδομένο φαρμακευτικό σκεύασμα για την αντιμετώπιση του εκζέματος σήμερα είναι οι αλοιφές κορτιζόνης. Μέσα σε κάποιες ημέρες μειώνουν το έκζεμα σε ένα ανεκτό επίπεδο και συχνά “φαίνεται” να το εξαφανίζουν και τελείως. Η ανακούφιση που επιφέρουν είναι άκρως δελεαστική – αλλά γνωρίζω πόσο απατηλή μπορεί στην πραγματικότητα να είναι – για αυτό αφήστε με για λίγο να εξηγήσω τις συνέπειές τους.

Νομίζουμε ότι οι συνέπειες όλες αναφέρονται στη λίστα με τις “παρενέργειες” που αναγράφονται στις συσκευασίες των φαρμάκων.Για τις κρέμες κορτιζόνης αυτές περιλαμβάνουν αυξημένες πιθανότητες μολύνσεων και πιθανές επιπτώσεις στη γέννα για τις εγκύους που χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα στεροειδή. Δεν ακούγονται καλά αυτά. Ακολουθούν όμως και χειρότερα.

Φαινόμενο Ντόμινο από τις Συμβατικές θεραπείες

Η ομοιοπαθητική κατανοεί και αναγνωρίζει ότι όταν η καταστολή των παθολογικών καταστάσεων και συμπτωμάτων οδηγεί την ασθένεια βαθύτερα και στα υπόλοιπα ζωτικά όργανα.

Κατά συνέπεια, ενώ το δέρμα μπορεί όντως να είναι ταλαιπωρημένο, αν δεν επιτραπεί στο σώμα να αντιμετωπίσει μόνο του την κατάσταση και να θεραπευτεί σωστά και μόνιμα, τότε θα κατασταλεί και θα καταπιεστεί η ασθένεια βαθύτερα στο σώμα και έτσι επέρχονται οι συνέπειες που αναφέρει το Web MD: άσθμα, αλλεργική ρινίτιδα και άλλες αλλεργικές αντιδράσεις οι οποίες είναι μόνιμες δια βίου!Βίντεο

Ο Δρ. Samuel Hahnemann , ο πατέρας της Ομοιοπαθητικής, έγραψε: “Η εξάληψη των τοπικών δερματικών συμπωμάτων οδηγεί στην έξαρση ολόκληρης της ασθένειας”.

Πραγματικά, αφού το δικό μου έκζεμα κατεστάλλει στην παιδική μου ηλικία, έφτασα και εγώ στο σημείο να αναπτύσσω ακόμα περισσότερα συμπτώματα αργότερα: μία έντονη ευαισθησία στα χημικά, μία συνεχώς αυξανόμενη λίστα από αλλεργίες σε τροφές, χρόνια κόπωση , πονοκεφάλους , στρες και άλλα πολλά!

Ειλικρινά ,θα αντάλλαζα ευχαρίστως όλα αυτά τα προβλήματα με το τοπικό έκζεμα!!!

Ωστόσο, καμία σοβαρή ασθενική κατάσταση δεν είναι επιθυμητή. Το να το αφήσω ήσυχο δεν ταίριαζε σε εμένα.

Φυσικές Εναλλακτικές Θεραπείες

Σήμερα , μετά από 28 χρόνια μελέτης στο πέδίο της ομοιοπαθητικής , γνωρίζω ότι όταν επιλεγεί η σωστή θεραπεία, η ομοιοπαθητική γίνεται ο υψηλότατος δάσκαλος για το σώμα και τον οργανισμό μας.Η ομοιοπαθητική διδάσκει το σώμα να λύσει όλα τα “θέματα” που το απασχολούν.Αντιμετωπίζει σε βάθος και αποτελεσματικά τα συμπτώματα. Η ομοιοπαθητική δεν καταστέλει…θεραπεύει!

Η αιτία βρίσκεται στην απέναντι όχθη από τη συμβατική ιατρική!

Ωστόσο, για να αντιμετωπιστεί μία χρόνια ασθένεια όπως το έκζεμα με την κλασσική ομοιοπαθητική, συχνά θα πρέπει να γίνει με τη βοήθεια πεπειραμένου ομοιοπαθητικού ιατρού και μπορεί να χρειαστεί αρκετός χρόνος. Δεν μπορεί να το κάνει κάποιος μόνος του. Μπείτε στα πρωτόκολλα Banerji. Αυτά τα απλά ομοιοπαθητικά πρωτόκολλα συντάχθηκαν από τους Δόκτορες Prasanta και Pratip Banerji.

Μέσα από αυτά έμαθα αυτο που πάντα ήξερα αλλά χρειαζόμουν να μου δείξουν τους σύντομους δρόμους…ότι η περιπλοκότητα της κλασσικής ομοιοπαθητικής έδωσε το ερέθισμα να βρεθουν νέα μέσα για εμπνευσμένες και πιο άμεσες διαδικασίες που όλοι μπορούν να μάθουν.

Έτσι αφοσιώθηκα σε μία έντονη συνεργασία 13 εβδομάδων με αυτους τους παγκοσμίως αναγνωρισμένους ιατρούς, όπου παρατήρησα και κατέγραψα 5528 ζωντανές περιπτώσεις. (Δεν είχα γράψει ποτέ τόσο πολύ στη ζωή μου).Όταν επέστρεψα στην οικία μου στη Δυτ.Νέα Υόρκη, οργάνωσα στωικά ,κατηγοριοποίησα και ταξινόμησα κάθε περίπτωση ασθενούς και έτσι μπορούσα να χρησιμοποιήσω τα πρωτόκολλα αυτά στην καθημερινή μου εξάσκηση, αλλά το πιο σημανικό, να ενημερώσω γνωστές μου οικογένειες.

Αυτά που αποκόμισα όχι μονο μέσω της συνεργασίας μου στην Καλκούτα αλλά ταυτόχρονα ως ασκητής της ομοιοπαθητικής οσων αφορά στο έκζεμα είναι τα εξής:

1) Τελικα η χρήση τοπικών αλοιφών είναι τεράστιος καταλύτης στη μακροχρόνια πάθηση. Αποφύγετέ τις πάση θυσία.

2) Εκτός από την αποχή από τα αλλεργιογόνα (λίγο αδύνατο στον κόσμο μας) ,η ομοιοπαθητική είναι η μόνη ιατρική μέθοδος γνωστή στην ανθρωπότητα που χτυπάει στη ρίζα του και εξαλείφει όχι μόνο το πρόσφατα εκδηλωμένο έκζεμα ,αλλά και τις παλιότερες μορφές σε καταστολή.

Ωστε ποιά είναι η πεμπτουσία όσων έμαθα; Ότι το ομοιοπαθητικό φάρμακο που βοήθησε αποτελεσματικά δεκάδες χιλιάδες στην Ινδία αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο είναι το λεγόμενο Arsenicum album.

Συχνά, απλά και μόνο το φάρμακο αυτό από μόνο του θα κάνει δραματική διαφορά , τόσο ώστε τίποτα άλλο δεν θα χρειαστεί.

Εάν ,ωστόσο, η κατάσταση είναι προς την σωστή κατεύθυνση αλλά δεν επέρχεται θεραπεία ,γνωρίζουμε ότι υπάρχουν και άλλες ομοιοπαθητικές θεραπείες που θα ολοκληρώσουν το έργο. Μερικές φορές το πρόβλημα έγγυται σε τροφικές δυσανεξίες, και αυτές έχουν τα δικά τους πρωτόκολλα που διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο της δυσανεξίας.

Μπορεί να απαιτείται χρόνος 6-12 μηνών αλλά αξίζει κάθε προσπάθεια.Ετσι, για παράδειγμα, αν μια τροφική αλλεργία που προκαλεί το έκζεμα ή άλλες δερματικές παθήσεις είναι η δυσανεξία στη γλουτένη, το απαραιτητο είναι συχνά τBovistaο Bovista. Ενώ αν η δυσανεξία είναι στη λακτόζη, αυτό που συνιστάται είναι το Aethusa.

Αφού λοιπόν έμαθα να θεραπεύω την οικογένεια μου με απόλυτη ιατρική αυτονομία, εξοικονομόντας χιλιάδες δολλάρια εξαιτίας των γνώσεων που αποκόμησα τα τελευταια 28 χρόνια, είναι η απόλυτη επιθυμία μου να σας εμπνεύσω ώστε να πάρετε τον ελεγχο της ζωής σας στα χέρια σας και να αντιμετωπίσετε επιτυχώς τα γαστρεντερικά και δερματολογικά περιστατικά. Θέλω όλες οι μητέρες να γίνουν θεραπεύτριες. Θέλω να γίνουν οι θεραπεύτριες στο σπίτι τους αλλά και σε όλη ν τους του κοινωνικού περιβάλλοντος.

Όταν γνωρίζεις κάτι σημαντικό είναι καθήκον σου να το μοιράζεσαι.

Εάν η προοπτική του να εξαλείψετε το έκζεμα ή όποια άλλη δερματική ασθένεια από τη δική σας ζωή ή του παιδιού σας σας ενθουσιάζει όσο και εμένα,κλικ εδώ, να ρίξετε μία ματά σε αυτό το βίντεο και να μάθετε περισσότερα καθώς επίσης και να πάρετε το δωρεάν ενημερωτικό έντυπο για 15 δερματικές καταστάσεις και τις συγκεκριμένες ομοιοπαθητικές τους θεραπείες , για να διδαχτείτε πως να θεραπευτείτε και να βοηθήσετε και όλη σας την οικογένεια.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:
Η Joette Calabrese, HMC, CCH, RSHom(Na) έχει ως ασβεστο πάθος να διδάξει μητέρες.
Οι μεθόδοι της είναι απλές: Καθαρός τρόπος ζωής, θρεπτικές και υγιεινές τροφές , απομάκρυνση από το γραφείο του παιδιάτρου και γνώση….ουσιαστικη και αληθινή γνώση της ομοιοπαθητικής.

TherapyWave.eu