Το πρώτο πράγμα που κάνει εντύπωση σε όποιον βλέπει το νέο γκράφιτι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, είναι το μέγεθός του.

Τυλίγει σχεδόν όλο τον περίγυρο του ιδρύματος, επεκτείνεται στα πεζούλια, ακόμα και στη στάση του λεωφορείου.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη ασπρόμαυρη σύνθεση επικών διαστάσεων, που επιχειρεί να αφηγηθεί μια ιστορία στους τοίχους του πιο συμβολικά φορτισμένου πανεπιστημιακού ιδρύματος της Αθήνας.

Στις λεπτομέρειες διακρίνεται ένα χταπόδι που απλώνει τα πλοκάμια του. Κάποιοι το βρήκαν ενδιαφέρον. Σε πολλούς όμως φαίνεται ανυπόφορο.

Ίσως γιατί το γκράφιτι επιβάλλεται με αυθάδεια σε όλο το χώρο, σχεδόν ολοκληρωτικά.

Οι δημιουργοί του πρέπει να δούλευαν όλη τη νύχτα. Πως κατάφεραν να ζωγραφίσουν όλη αυτή την επιφάνεια χωρίς να γίνουν αντιληπτοί;

«Δεν έχω φύλακες. Από τους 40 έχουν μείνει οι τρεις. Έχουμε πάρει ελάχιστους επιπλέον και τι δεν ακούσαμε γι’ αυτό. Όσους έχουμε, φυλάνε τον εσωτερικό χώρο. Δεν έχουν οπτική επαφή με το τι συμβαίνει εξωτερικά»

λέει ο Πρύτανης του ΕΜΠ, Γιάννης Γκόλιας.

Το πολυτεχνείο δεν αναμένεται να ξαναβαφτεί τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον. Ο πρύτανης δήλωσε πως το ίδρυμα για να καλύψει τα έξοδα θα πρέπει να μην καλύψει πολύ πιο επείγουσες ανάγκες.

Σχόλιο TW: Τί είδους έμπνευση είναι αυτή και με τι ταχύτητα “δουλέυανε” οι “καλλιτέχνες”; Η περίμετρος του Πολυτεχνείου είναι γεμάτη κάμερες ασφαλείας της αστυνομίας αλλά και των καταστημάτων! Καμία δεν κατέγραψε τίποτα…; Και βέβαια… Πάααααλι χταπόδια; Πάαααααλι πλοκάμια; Είναι “κάτι” ήδη εδώ ή “κάτι” προσπάθεί να μπεί σε αυτή την πραγματικότητα και σιγά σιγά κάνει την εμφάνισή του; Ποιός ξέρει… Ή κάποιος ξέρει πολύ καλά; Τό μόνο που μπορώ να πω είναι “Άρε Κθούλου…”! Ποιος είναι ο Κθούλου θα μου πούν μερικοί και εγώ θα τους απαντήσω “Ψάξτε! Αλλά να κρίνετε μόνοι σας! Με γνώμονα την ψυχή σας…”

© TherapyWave.eu | Source

 

n-POLUT-large570

original (3)

original (1)

???????`?Á? Ê??? ????? ????M??(EUROKINISSI/??M`??Q?

???????`?Á? Ê??? ????? ????M??(EUROKINISSI/??M`??Q?

???????`?Á? Ê??? ????? ????M??(EUROKINISSI/??M`??Q?