Η συνταγή αυτή που προέρχεται από το αρχαίο Θιβέτ και λέγεται ότι είναι αντικαρκινική. Το “φάρμακο” αυτό βρέθηκε γραμμένο με ιερογλυφικά σε πλάκες πηλού, σ’ ένα βουδιστικό ναό του Θιβέτ το 1927 και αποκρυπτογραφήθηκε το 1976. Λέγεται ότι αυτό το εκχύλισμα καθαρίζει τον οργανισμό από λιπώδεις και ασβεστούχες εναποθέσεις, ότι βελτιώνει το μεταβολισμό και κάνει πιο ελαστικά τα αιμοφόρα αγγεία, μειώνει το βάρος του σώματος , διαλύει τα πήγματα αίματος (θρόμβους) και προλαβαίνει το έμφραγμα του μυοκαρδίου, την αθηροσκλήρωση, ισχαιμία, χρόνιο συνάχι, υπέρταση, αμυγδαλίτιδα, χρόνιες παθήσεις πνευμόνων και άλλα παρεμφερή.

Βοηθάει στην αντιμετώπιση των πονοκεφάλων και της βοής στο κεφάλι καθώς λέγεται και – με κάθε επιφύλαξη βέβαια – ότι βοηθάει στην εξάλειψη εσωτερικών και εξωτερικών όγκων καθώς και αυτών που εμφανίζονται στη νόσο Basedow. Θεωρείται ότι ολόκληρος ο οργανισμός ανανεώνεται, υποχωρούν τα οιδήματα και επέρχεται αποκατάσταση της σεξουαλικότητας.

ΥΛΙΚΑ

350 gr. καθαρισμένα Ελληνικά αν είναι δυνατόν βιολογικά σκόρδα
200 gr. οινόπνευμα 96 βαθμών ή τσίπουρο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

“Στουμπίζουμε” τα σκόρδα σε γυάλινο σκεύος με ξύλινο γουδοχέρι. Τα βάζουμε σε σκουρόχρωμο βάζο , προσθέτουμε το οινόπνευμα ή το τσίπουρο και το κλείνουμε καλά. Το αφήνουμε για 10 μέρες σε δροσερό μέρος. Την ενδέκατη μέρα σουρώνουμε πιέζοντας το μείγμα ώστε να βγει όλο το εκχύλισμα. Το ξαναβάζουμε στο βάζο για 1 μέρα ακόμα μέχρι να κατασταλάξει.

Λαμβάνεται σε 50 gr γάλα ή νερό πριν το φαγητό, με σταγονόμετρο, κατά τον ακόλουθο τρόπο:
1η ημέρα 1 σταγόνα 2 σταγόνες 3 σταγόνες
2η ημέρα 4 σταγόνες 5 σταγόνες 6 σταγόνες
3η ημέρα 7 σταγόνες 8 σταγόνες 9 σταγόνες
4η ημέρα 10 σταγόνες 11 σταγόνες 12 σταγόνες
5η ημέρα 13 σταγόνες 14 σταγόνες 15 σταγόνες
6η ημέρα 15 σταγόνες 14 σταγόνες 13 σταγόνες
7η ημέρα 12 σταγόνες 11 σταγόνες 10 σταγόνες
8η ημέρα 9 σταγόνες 8 σταγόνες 7 σταγόνες
9η ημέρα 6 σταγόνες 5 σταγόνες 4 σταγόνες
10η μέρα 3 σταγόνες 2 σταγόνες 1 σταγόνα
Κατόπιν λαμβάνετε 25 σταγόνες πρωί, μεσημέρι και βράδυ μέχρι να τελειώσει.
Η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί μετά από 5 χρόνια ενώ απαγορεύεται αν υπάρχει αναιμία, υπόταση ή πολύ ευαίσθητο στομάχι οπότε δεν μπορεί να γίνει η εφαρμογή της συνταγής.

Συμπληρωματικές οδηγίες

Μπορούμε να βάλουμε τις σταγόνες σε γάλα αν έχουμε ευαίσθητο στομάχι ή σε κάποιο αφέψημα ή σε χλιαρό νερό ενώ για την αποθύκευσή του  το διάλυμα δε χρειάζεται ψυγείο.Το σκόρδο δεν το χτυπάμε σε μπλέντερ ή σε μύλο του καφέ γιατί οξειδώνεται. Μόνο σε ξύλινο ή εμαγιέ ή μαρμάρινο γουδί ή σε χοντρό πυρέξ. Δεν υπάρχει καμιά τοξικότητα στο μείγμα αλλά, αν φάτε σ’ ένα γεύμα ωμό σκόρδο μην πάρετε τη δόση

Αν σας πειράζει το οινόπνευμα, χρησιμοποιήστε την παρακάτω συνταγή:
350 gr. σκόρδο
700 gr. νερό
700 gr. ζάχαρη σκούρα

Το παρασκευάζουμε όπως τη συνταγή με το οινόπνευμα και το διατηρούμε στο ψυγείο. Παίρνουμε 2 κουτ. του γλυκού σε ζεστό νερό, 3 φορές την ημέρα 15 λεπτά πριν το φαγητό. Μπορεί, μετά το σούρωμα, να μείνει λίγη ψίχα στο βάζο αλλά δεν πειράζει και δεν χρειάζεται να το σουρώσουμε.

Έρευνες επιστημόνων αναφέρουν ότι το σκόρδο περιέχει πολλά δραστικά συστατικά και ενώσεις θείου αφού το σκόρδο μπορεί να εξουδετερώνει τις τοξίνες χάρη στις θειούχες ενώσεις του. Η αλλισίνη διασπάται όταν φάμε σκόρδο σε διαλυτικό σουλφίδιο που είναι ένζυμο, το οποίο δρα σαν βιολογικός καταλύτης και είναι επίσης αναντιμολυσματικό συστατικό. Καθαρίζει τα αγγεία και τις αρτηρίες, μειώνει τη χοληστερίνη του αίματος, τα λιπίδια και προστατεύει το συκώτι μετά από ένα πλούσιο γεύμα σε λίπη. Βοηθά το σώμα να διαλύσει τους θρόμβους και εμποδίζει τα αιμοπετάλια να κολλήσουν μεταξύ τους και να οδηγήσουν στη δημιουργία θρόμβων.

Ο χυμός του σκόρδου απομακρύνει τα τοξικά μέταλλα (μόλυβδο, υδράργυρο), που δημιουργούνται από την ατμοσφαιρική και βιομηχανική ρύπανση και τη διατροφή. Επίσης λειτουργεί σαν ελαφρύ αντιβιοτικό αλλά και αντιμυκητιακό. Παλαιότερα που η χρήση των φαρμάκων δεν ήταν τόσο διαδεδομένη, χρησιμοποιούσαν το σκόρδο και σαν αντιπαρασιτικό του γαστρεντερικού συστήματος, παίρνοντας 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη κάθε πρωί για 3 μέρες.

Περιέχει επίσης ιχνοστοιχεία όπως, Ψευδάργυρο, Γερμάνιο, Σελήνιο, Μαγγάνιο, Ασβέστιο, και ένα οξύ την Αδενοσίνη.

 

Yak-Herding-Kangshung-Glacier-Tibet

DSC_4471

Tibet_01-1

3d85e9502b669ef67fa749c4150e7c30_large