©TherapyWave.eu

Απόσπασμα από το βιβλίο των Εκδόσεων «Αιθήρ» (πρόδρομος των Εκδόσεων Εισέλιξη) «Κομπούχα, το Παραδοσιακό Ελιξήριο της Ανατολής»

Η επικρατούσα επιστημονική άποψη θεωρεί ότι έχει κατανοήσει το φυσικό κόσμο και οποιαδήποτε άλλη άποψη είναι απορριπτέα εξ αρχής. Ίσως μάλιστα να έχετε και προσωπική εμπειρία για το πόσο αρνητικοί γίνονται οι επιστήμονες στο άκουσμα και μόνον όρων όπως ενεργειακές δονήσεις, λεπτές ενέργειες, συμβίωση, ή ακόμη και θεραπεία.

Υπάρχουν όμως και ρεύματα που συνήθως τα ονομάζουμε με τον όρο “νέα” ιατρική ή “νέα” επιστήμη – παρ όλο που στην ουσία βασίζονται σε πολύ παλαιότερες απόψεις και θεωρήσεις του κόσμου- που πιστεύουν ότι πίσω από κάθε εκδήλωση ή φαινόμενο του φυσικού κόσμου βρίσκεται η ενέργεια. Το φυσικό σώμα διέπεται και επηρεάζεται από την ενέργεια και ίσως ακόμα δημιουργείται και από αυτή. Τα πάντα είναι ενέργεια.

Οι νοσοκόμες, όπως για παράδειγμα η γνωστή Florence Nightingale, γνωρίζουν πολύ καλά ότι η αφοσιωμένη φροντίδα και το ευχάριστο περιβάλλον βοηθούν τους ασθενείς να αναρρώσουν γρηγορότερα. Ίσως και εσείς το ξέρετε, από την καθημερινή σας εμπειρία, πόσο μας επηρεάζει η ενέργεια.

Όταν είμαστε συγκεντρωμένοι και έχουμε θετική στάση και διαύγεια όλα γίνονται πιο εύκολα γιατί στην ουσία εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε τη ζωή μας.

Σήμερα υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για έναν νέο κλάδο της ιατρικής που ονομάζεται ψυχοσωματική ιατρική. Η θεμελιώδης αρχή του είναι η αναγνώριση του καθοριστικού ρόλου που παίζει στην υγεία του ανθρώπου, η στάση του απέναντι στη ζωή. Τα κυριότερα συναισθήματα που επηρεάζουν αρνητικά την υγεία μας είναι ο φόβος, η λύπη και η μνησικακία.

Η αρρώστια μειώνει τόσο το ενεργειακό επίπεδο του οργανισμού και δημιουργεί κατάθλιψη με αποτέλεσμα να μην έχουμε συχνά τη δύναμη να κάνουμε κάτι για τον εαυτό μας, όπως για παράδειγμα να φτιάξουμε κομπούχα ή να περιμένουμε με υπομονή τα αποτελέσματά του!

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η φύση θεραπεύει σίγουρα, αλλά αργά. Και όσον αφορά τη περίπτωση του κομπούχα η μεγαλύτερη βοήθεια που μπορείτε να προσφέρετε σε κάποιον άρρωστο φίλο ή συγγενή είναι να τον ενθαρρύνετε να επιμείνει στη χρήση του ποτού και να δει την όλη προσπάθεια ως τμήμα της επιθυμίας του να γιατρευτεί.

Οι περισσότεροι ασθενείς χάνουν γρήγορα τη θέλησή τους και στρέφονται στα χάπια και τα φάρμακα. Στην πραγματικότητα τα φάρμακα, αν και εξαφανίζουν τα συμπτώματα, δεν καταπολεμούν την αιτία των προβλημάτων, ενώ συχνά προκαλούν άλλα προβλήματα!

Ωστόσο, η εμπειρία μας λέει ότι οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που δοκιμάζουν το κομπούχα είναι εκείνοι που έχουν ήδη δοκιμάσει και απογοητευτεί από τα αποτελέσματα των σύγχρονων φαρμάκων και προσπαθούν να βρουν έναν φυσικό τρόπο εναλλακτικής θεραπείας.

Αν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα ιατρικής φύσεως είναι απαιραίτητο να ζητήσετε τη βοήθεια ή τη συμβουλή κάποιου ειδικού, επιλέγοντας όμως οπωσδήποτε κάποιον που θα σας ενθαρρύνει να συμμετάσχετε ενεργά και να έχετε γνώμη για τη θεραπεία σας. Επίσης είναι καλό να μάθετε ποια είναι η γενικότερη άποψή του για τα φάρμακα, τη γνώμη του για τις ολιστικές απόψεις και τις εναλλακτικές μεθόδους ιατρικής όπως ο βελονισμός και η ομοιοπαθητική, εάν ψάχνει για τις αληθινές αιτίες των ασθενειών κλπ.

Βέβαια η συμβατική ιατρική άποψη δεν δέχεται τις εναλλακτικές πρακτικές κυρίως διότι δεν μπορεί να εξηγήσει τον μηχανισμό με τον οποίο λειτουργούν στον οργανισμό. Παρ όλο που η άποψη αυτή, με μία πρώτη ματιά φαίνεται ότι έχει κάποια λογική βάση, ωστόσο δεν εξηγεί τον λόγο για τον οποίο πολλές από τις εναλλακτικές μεθόδους και απόψεις διώκονται, ακόμα και όταν η αποτελεσματικότητά τους είναι κλινικά αναμφισβήτητη.

Ένας γιατρός λοιπόν εκπαιδευμένος καλά και στη συμβατική και στην ολιστική προσέγγιση είναι προτιμότερος, διότι θα συνεργαστεί μαζί σας για να ανακαλύψετε τις πραγματικές αιτίες που προκάλεσαν τη δεδομένη διαταραχή, πράγμα που αποτελεί προϋπόθεση για να επιτύχουμε πραγματική θεραπεία.

Ένας φίλος μας μίλησε για τη δανειστική βιβλιοθήκη που υπάρχει στο ιατρείο μιας μικρής αγροτικής πόλης στην περιοχή του Somerset. Στο φυλλάδιο της βιβλιοθήκης αναφέρονται τα εξής: “Η Φιλοσοφία της βιβλιοθήκης είναι η Εμψύχωση”. Το 80% από τα 300 βιβλία που διαθέτουμε έχουν θέματα εναλλακτικής ιατρικής, πράγμα που αντανακλά τη μεγάλη δίψα του ευρύτερου κοινού για τον τομέα αυτό, και την περιορισμένη δυνατότητα που έχουν τα κλασικά βιβλία που αναφέρονται στις ασθένειες στο να εμψυχώνουν τους ανθρώπους.

Αρχικά τα περισσότερα βιβλία που αγόραζε η βιβλιοθήκη είχαν για θέματα την αρρώστια παρά την υγεία και ο δανεισμός ήταν χαμηλός. Όταν όμως η βιβλιοθήκη άρχισε να φέρνει περισσότερα βιβλία που αναφέρονται σε μεθόδους αυτο-εμψύχωσης και αυτο-ίασης, η ζήτηση αυξήθηκε κατακόρυφα!

Περισσότερες πληροφορίες για τον ζαχαρομύκητα κομπούχα μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο του TW:

Κομπούχα: το Παραδοσιακό Ελιξήριο της Ανατολής

Το βιβλίο καθώς και τον μύκητα Κομπούχα θα τα βρείτε κατόπιν επικοινωνίας στα τηλέφωνα: 2103601622 – 6946222453


©TherapyWave.eu

Kombucha-800x300-web-7945-1-800x300