Ο άνθρωπος ως οντότητα πάνω στην γαία θεωρείται ο κυρίαρχος όλων των ειδών. Έχει τοποθετηθεί στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας και αυτό κατευθείαν τον κάνει, μάλλον του δίνει το δικαίωμα ή ακόμα καλύτερα νομίζει ότι μπορεί να διαχειριστεί κάθε είδους έμβιο όν για τις προσωπικές του ανάγκες, οπού λόγο του τρόπου ζωής του και της πλύσης εγκεφάλου που δέχεται καθημερινά δεν σταματούν πότε! Ειδικά όταν έχει να κάνει με την διατροφή του και την κατανάλωση.

Το κρέας είναι μία από αυτές τις τροφές που πλέον έχει αφομοιωθεί στον εγκέφαλό του, πως αν δεν καταναλώσει κρέας δεν θα χορτάσει. Σημείωση πως στο κρέας αν δεν μπουν μπαχαρικά ή δεν επεξεργαστεί δεν έχει τίποτα να προσφέρει από νοστιμιά σε αντίθεση με τα λαχανικά οπού όπως και να τα φας έχουν την φυσική νοστιμιά τους, πλυθώρα βιταμινών και το πιο σημαντικό, είναι ζωντανή τροφή!

Με την μορφή και την επεξεργασία που δέχεται από τις εταιρίες, το κρέας φτάνει στον καταναλωτή με τα πιο λίγα θρεπτικά συστατικά που μπορεί να έχει σαν τροφή και με δονίσεις πολύ χαμηλές. Το κακό είναι πως ο τρόπος εκτροφής του ζώου, καθώς και αχόρταγη λαχτάρα χρηματικού κέρδους το καθιστούν μία από τις πιο ανθυγιεινές τροφές. Δεν μιλάμε βέβαια για τα ζώα του χωριού και ελεύθερης βοσκής οπού δεν συγκρίνονται με αυτά των εκτροφείων και πόσο περισσότερο αν πάμε κάποιες δεκαετίες πίσω.

Καταναλώνοντας λιγότερο κρέας άμεσα επεκτείνεται το προσδόκιμο ζωής αφού σε μία μελέτη που έγινε από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ δείχνει η διακοπή από το κόκκινο κρέας μπορεί να παρατείνει τη ζωή σας έως και 20%.  Ακόμη το κόκκινο κρέας μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών προβλημάτων. Η Κλινική του Κλίβελαντ υποδηλώνει το πρόβλημα θα μπορούσε να είναι ότι η καρνιτίνη στο κρέας ανάμειξη με τα εντερικά βακτήρια θα μπορούσαν να παράγουν κάτι που είναι γνωστό ως τριμεθυλαμίνη-Ν-οξείδιο, το οποίο θα μπορούσε να επιταχύνει τη σκλήρυνση των αρτηριών.

Σαφώς ο περιορισμός κατανάλωσης κρέατος βοηθάει και στην διατήρηση του σωστού σωματικού βάρους. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Clinical Nutrition διαπίστωσε ότι η κατανάλωση περίπου 250 γραμμάρια κόκκινου κρέατος, επεξεργασμένου κρέατος, πουλερικών σε καθημερινή βάση μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους κατά τη διάρκεια πέντε ετών. Περιέχει υψηλές ποσότητες λίπους, είναι δύσκολο στην πέψη οπού συμβάλει και αυτή η στην αύξηση του σωματικού βάρους.

Στο TherapyWave.eu  είμαστε υπέρ του μέτρου και της ελάχιστης έως μηδαμινής κατανάλωσης κρέατος αν και υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι φανατικοί κρεοφάγοι. Ανεξάρτητα όμως στο τι αυτό-προσδιορίζεται κάποιος , περιστασιακός ή φατικός κρεοφάγος, όσο πιο λίγη είναι η κατανάλωση κρέατος τόσο το καλύτερο για τον ίδιο αλλά και για την άδικη σφαγή αυτών των πλασμάτων.

Therapywave.eu

 

teeth-bite-meat