Η σημασία του επιτραπέζιου αλατιού στην καθημερινότητα μας δεν είναι απλά σημαντική αλλά απαραίτητη. Όταν βέβαια μιλάμε για αλάτι στο TherapyWave.eu εννοούμε το χοντρό αλάτι της θάλασσας ή τον ανθό αλατιού και πάντα βιολογικής προέλευσης. Ο λόγος είναι ότι το κοινό αλάτι που πωλείται στην αγορά έχει πολλά πρόσθετα ροής όπως το πυριτικό αργίλιο, για την αποφυγή της υγρασίας, αλουμίνιο και άλλα, όπου εκ πρώτης όψεως μας διευκολύνουν αλλά σε πιο βαθύ επίπεδο κάνουν τον οργανισμό να χάνει τον μπούσουλα αφού κάθε άλλο παρά αλάτι είναι!

Στις μέρες μας πλέον είναι διαδεδομένο και το ορυκτό αλάτι, γνωστό ως Ιμαλάιων. Ναι μεν έχει και εκείνο αρκετές ευεργετικές ιδιότητες αλλά σε μία χώρα που περικλείεται από θάλασα το να χρησιμοποιείς «υπό-προϊόν» το οποίο δεν έχει και το ιώδιο που είναι ωφέλιμο για τον οργανισμό μας είναι κρίμα να προτιμάμε εισαγωγής.

Χωρίς το αλάτι δεν θα υπήρχε ο πλανήτης μας και είναι απαραίτητο για κάθε μορφή ζωής. Ακόμη και οι ελέφαντες ταξιδεύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα σε μέρη όπου η βοσκή τους καθίσταται πολύ δύσκολη με μόνο σκοπό να βρουν πλούσια κοιτάσματα αλατιού όπου ξεθάβοντας το επωφελούνται και πολλά άλλα ήδη όπου το χρειάζονται και βρίσκονται γύρω τους!

Ονομάζουμε το ο θαλασσινό ή το ορυκτό αλάτι απλά«αλάτι» αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλά περισσότερα συστατικά μέσα του όπως το Magnesium salts, Calcium salts, Potassium (Kalium) salts, Manganese salts, Phosphorus salts, Iodine salts.

Στο βιβλίο του ο Dr. Batmanghelidj’s “Water: Rx for a Healthier Pain-Free Life” αναφέρει πολλές από τις ευεργετικές τους ιδιότητες:

 1. Είναι πιο αποτελεσματικό στη σταθεροποίηση των καρδιακών παλμών, σε αντίθεση με την παρανόηση ότι προκαλεί αρτηριακή πίεση. Αυτό μπορεί να εμφανιστεί μόνο από την χρήση μη βιολογικού άλατος
 2. Είναι ζωτικής σημασίας για την εξαγωγή της περίσσιας οξύτητας από τα κύτταρα του σώματος και ιδιαίτερα του εγκεφάλου
 3. Εξισορροπεί τα επίπεδα ς σακχάρου στο αίμα
 4. Απαραίτητο για την παραγωγή ηλεκτρολυτών δηλαδή ηλεκτρικής ενέργειας στα κύτταρα
 5. Είναι απαραίτητο για την για την επικοινωνία των νευρικών κυττάρων και την επεξεργασία πληροφοριών καθόλη την διάρκεια λειτουργίας του εγκεφάλου.
 6. Είναι ζωτικής σημασίας για την απορρόφηση των σωματιδίων των τροφίμων μέσω του εντερικού σωλήνα.
 7. Βοηθάει στην εκκαθάριση των πνευμόνων από τις βλέννες και το κολλώδες φλέγμα και ιδιαίτερα στο άσθμα
 8. Είναι φυσικό αντισταμινικό
 9. Βοηθάει στην αποφυγή κραμπών
 10. Βοηθάει στην αποτροπή της υπερβολικής παραγωγής σάλιου κατά τη διάρκεια του ύπνου καθώς και την ρύθμισή του ίδιου του ύπνου.
 11. Βοηθάει στην δημιουργία καλών οστών και η έλλειψη νερού και άλατος στο σώμα μπορεί να προκαλέσει οστεοπόρωση
 12. Σταματάει τον ξηρό βήχα βάζοντας λίγη ποσότητα πάνω στην γλώσσα
 13. Βοηθάει στην πρόληψη της ουρικής αρθρίτιδας
 14. Το αλάτι είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη των κιρσών και ευρυαγγειών στα πόδια και τους μηρούς.

Τέλος το αλάτι περιέχει περίπου 80 μεταλλικά στοιχεία που χρειάζεται το σώμα οπού είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του όπου επιτυγχάνεται μόνο με το φυσικό και βιολογικό βέβαια.

Δεν χρειάζεται λοιπόν να τα τρώμε άνοστα φαγητά αλλά φαγητά με σωστή ποσότητα και ποιότητα αλατιού δίνοντας έτσι στο σώμα μας πολλά περισσότερα από μία καλή γεύση!

TherapyWave.eu

therapywave.eu_salt3.jpeg

therapywave.eu_pegsalt_mountains

therapywave.eu_salt2.jpeg

therapywave.eu_salt