ΤΟ ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΙ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΑΜΠΟΥ ΑΛΙ ΙΜΠΝ ΣΙΝΑ 

Την καημένη την Φρέγια, πρέπει να έκλαψε πάρα πολύ στην Βαλτική, πριν από πενήντα εκατομμύρια χρόνια, γιατί εκεί βρέθηκε ,το 90% των σημερινών αποθεμάτων του κεχριμπαριού, και συγκεκριμένα στο Κάλινγκραντ, στο δυτικότερο άκρο της Ρωσίας.

Το κλάμα λένε ότι είναι θεραπευτικό και το δάκρυ πολύτιμο! Τίποτα στους μύθους δεν είναι τυχαίο!  Έτσι και το κεχριμπάρι θεωρείται φάρμακο, και από τα πολύ αρχαία χρόνια μάλιστα, ήταν βασικό συστατικό σε συνταγές φάρμακων, στην ιατρική…

Γραπτά που σώθηκαν παλιών θεραπευτών, γράφουν, ότι το κεχριμπάρι ήταν γιατρικό για 40 ασθένειες!

Ένας από αυτούς πάρα πολύ σημαντικός ήταν και ο Άμπου Αλί Ιμπν Σίνα η αλλιώς ποιο γνωστός σε εμάς  ως Αβικεννας (980-1037), μέσα σε πολλά  βιβλία ,που έγραψε ξεχώρισε  Ο Κανόνας της Ιατρικής ( Qanun Fiat-Tibb ) που μέσα είχε τουλάχιστον δυο εκατομμύρια ιατρικών θεραπειών, είχε και πολλές υποσημειώσεις του , που τουλάχιστον 37 ήταν για το κεχριμπάρι όπου το θεωρούσε σημαντικό, για το νευρικό σύστημα, για την καρδία για τους πνεύμονες , για το ιγμόρειο , για την χολή για την νοητική  διαύγεια και  κάποιες εκπληκτικές αναφορές για το ότι αν το πιεις πριν τον ύπνο μαζί με κάτι άλλα υλικά σε σκόνη  σου δίνει προφητικά όνειρα!!!!!!!

Όλα αυτά έχουν βάση ! αφού βρέθηκε ότι το κεχριμπάρι έχει μια φαρμακευτική ουσία  το Σουκινικό οξύ, το όποιο είναι βιοδιεγερτικό, για όλα τα όργανα του σώματος και ιδιαίτερα για την καρδία, όσο για τις μαγικές του ιδιότητες δεν ήταν ιδέα του μεγάλου διανοουμένου ιατρού Αβικέννα, είχε βάση, γιατί όπως στην εποχή μας επιστημονικά αποδείχτηκε, το κεχριμπάρι δημιουργεί ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που αυτό δεν ήταν γνωστό στους παλιούς, πάρα μόνο μέσω πρακτικής εφαρμογής του κεχριμπαριού!

Αυτό που γνώριζαν καλά εκείνα τα χρόνια ήταν επίσης ότι μέσα στις μαγικές του ιδιότητες του, ήταν ότι απορροφούσε τα γνωρίσματα εγκλεισμένων ζωών φυτών η εντομών και τα απέδιδε 8εραπευτικα στον κάτοχο του !!

Σας φαίνονται όλα αυτά στα όρια του μεταφυσικού; Ωραία γιατί στην συνέχεια του άρθρου μου θα δικαιωθεί αυτή σας η άποψη…

Πέρσα Μιχαλάτου, Persa’s Voice

TherapyWave.eu | Πηγή

Ant_in_amber

oldest-amber-snail_58669_600x450