Της Πέρσας Μιχαλάτου | ©TherapyWave.eu

“Α ρε μάνα που είσαι τώρα;”

Πόσες φορές το έχουμε πει στεκάμενοι μπροστά σε ένα άδειο ψυγείο, ένα γεμάτο νεροχύτη, στο άδειο σπίτι όταν γυρνάμε από τις διακοπές … Πάρα πολλές φορές μπροστά στον καθρέπτη μας, βλέποντας τον αναμαλλιασμένος άρρωστο εαυτό μας

Α ρε μάνα τώρα θα μου είχες φτιάξει σουπίτσα! Τι σουπίτσα; Αυτή που την ανακατεύει με αγάπη ρίχνει μια τσιμπιά μητρικής αγωνίας βάζοντας μέσα ένα, στα ‘λεγα εγώ δεν στα ‘λεγα και για τελευταία πινελιά… ένα καυστικό σχόλιο, “είναι που ήθελες να μείνεις και μονό σου τρομάρα σου! Ναι αυτή την σουπίτσα της μαμάς την έχουμε γευτεί όλοι μας, με την γλυκόπικρη γεύση της που, μας κεντρίζει να ανοίξουμε αυτή την υπέροχη γνωστή συζήτηση με το “άσε μας ρε μάνα!”

Πίσω από αυτό το άσε μας ρε μάνα, κρύβεται το “ευτυχώς που ήρθες γιατί θα πέθαινα από την πείνα” ,”το δόξα το Θεό ξέρει να με κάνει καλά”, “το γλυτώσαμε το κορμί πατριώτηηηη, μαζί με όλο το σπίτι”! Και το ψυγείο απέκτησε χρώμα και κοιλία γεμάτη πάλι, κατά τα άλλα μας πείραξε που μας έβαλε λίγο χέρι!

“Να ναι καλά όπου και να ναι ευτυχώς ήρθε για τρεις μέρες και έφυγε”, λέμε μετά στους φίλους μας, άλλα ποιον κοροϊδεύουμε; Τον σταυρό μας κάνουμε που ήρθε! Και να σας πω και κάτι; Μακάρι να γερνάγαμε τα χρόνια πίσω, και ας μέναμε μαζί με τους γονείς μας ,τι καλά που θα ήτανε! Τα ρουχαλάκια μας το φαγητάκι μας, την αγκαλίτσα μας, το δωμάτιο μας!

Ε και ας το πλήρωνα το ισόβια, με το να  πήγαινα ξανά σχολειό χαλάλι! Όλα τα παραπάνω όλοι τα έχουμε σκεφτεί η δυνατά η σιωπηλά και μην με πείτε μαμουλόπλικτη γιατί δεν είμαι καθόλου, κάθε άλλο μάλιστα την ζωή πατίνι της έκανα της καημένης, αλλά αυτή εκεί!

Η σουπίτσα σουπίτσα και με τον παραδοσιακό τρόπο και με τον άλλο που σας είπα τον εναλλακτικό, μπορεί στην σουπίτσα να αλλάζαμε γεύση, η αγάπη της είναι πάντα ίδια δεν αλλάζει δυναμική από την πρώτη μας μέρα η ίδια!

Για αυτό σας λέω δεν πάτε να βάψετε τα μαλλιά σας πράσινα… Δεν πάτε να τρυπιέστε με τριακόσια σκουλαρίκια και να έχετε κάνει και τατουάζ… Πάλι αυτή σας αγαπάει λίγο ποιο συγχυσμένη αλλά αυτή σας αγαπάει!

“Α ρε μάνα σήκωσε και αυτό το τηλέφωνο δεν το ακούς ποτέ!”

Όχι που δεν τις τα χώνουμε και εμείς!

Πέρσα Μιχαλάτου


 

© TherapyWave.eu | Sourse

 

article-2045831-0E3FBFAD00000578-143_468x371

S031150 D