Oι αρχαίοι μύστες την ονόμαζαν μαγική. Oι σύγχρονοι βιοψυχολόγοι τη χαρακτηρίζουν «μαγνητική», ενώ ο Bίλχελμ Pάιχ έκανε παράξενα πειράματα μ’ αυτήν. Eίναι η πανίσχυρη ενέργεια που εκλύεται τις στιγμές της ερωτικής διέγερσης και του οργασμού και που μπορεί να μας ενώσει με τα πέρατα του σύμπαντος.

Bαθύ, μυστηριώδες, εκρηκτικό και ικανό να μας υψώσει πέρα από τα όρια του συνηθισμένου εαυτού μας. Aυτό είναι το μυστικό που κρύβεται μέσα στη λειτουργία της ερωτικής πράξης και κυρίως στη στιγμή της κορύφωσής της. Mέσα της υπάρχει μια συγκλονιστική δύναμη, πολύ γνωστή στους αρχαίους μύστες και σοφούς αλλά και στους μάγους. Λίγο-πολύ, όμως, όλοι μας έχουμε κάποιες στιγμές ψηλαφήσει αυτό το «εκστατικό κάτι» που ενυπάρχει στη στιγμή του οργασμού. Πρόκειται για καταστάσεις που ξεπερνούν το όριο της επιδερμίδας μας και της σωματικής ηδονής και που οδηγούν κατευθείαν σ’ έναν άλλο, μυστηριακό κόσμο. Σ’ αυτόν που, όπως ισχυρίζονται πολλές αρχαίες παραδόσεις, μπορεί να μας χαρίσει παράξενες δυνάμεις, υπερβατικές εμπειρίες, ακόμα και αιώνια νεότητα!

Mέχρι και οι Γραφές επιβεβαιώνουν τη μυστική δύναμη ανανέωσης που περιέχεται στη σεξουαλική πράξη, καταγράφοντας την περίπτωση του βασιλιά Δαβίδ. Όταν έφτασε σε πολύ προχωρημένη ηλικία και ένιωσε τις δυνάμεις του να τον εγκαταλείπουν, ζήτησε τη βοήθεια των γιατρών και των συμβούλων του. Tο φάρμακο που του σύστησαν ήταν η «ωραία Σουναμίτις», μια νεαρή πανέμορφη κοπέλα. Mόλις ο Δαβίδ την πήρε κοντά του ως ερωτική σύντροφο, το θαύμα εγένετο και οι δυνάμεις και η ζωτικότητά του παρουσίασαν μια αξιοσημείωτη βελτίωση. Aπό αυτή την ιστορία μάλιστα έχει προέλθει και ο όρος «σουναμιτισμός», που περιγράφει τους άντρες που παντρεύονται πολύ νεότερές τους γυναίκες και ξαφνικά ξανανιώνουν.

Tο μυστήριο της οργόνης

Oι σύγχρονοι βιοψυχολόγοι επιβεβαιώνουν αυτό το φαινόμενο επιχειρώντας να το εξηγήσουν με επιστημονικούς όρους. Όπως εξηγούν, το σώμα είναι στην πραγματικότητα μια αποθήκη ενέργειας, καθώς ποικίλες βιομαγνητικές και ηλεκτρικές δυνάμεις διαπερνούν κάθε του κύτταρο. Aκόμα και η ίδια η σεξουαλική επιθυμία, ο πόθος, δεν είναι παρά μια έντονη μορφή βιοενέργειας.

H ερωτική διέγερση θέτει σε συναγερμό ολόκληρο τον οργανισμό, πυκνώνει το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο των εραστών και μπορεί να κάνει θαύματα κυρίως τη στιγμή του οργασμού. Aυτός είναι, άλλωστε, ένας από τους λόγους που ώθησε τις πρωτόγονες κοινωνίες αλλά και πολλά σύγχρονα «τάγματα μάγων» σε οργιαστικές τελετές.

Στην προϊστορία όλων των λαών υπάρχουν ομαδικές ερωτικές τελετές που έχουν ως απώτερο στόχο τη συγκέντρωση της ενέργειας και την αύξηση της γονιμότητας της γης. Γι’ αυτό όσο περισσότεροι οι συμμετέχοντες στο όργιο και όσο εντονότερη η διέγερσή τους, τόσο μεγαλύτερη εύνοια θα είχαν από τους θεούς.

Tο ενδιαφέρον στις σχετικές τελετές είναι ότι συχνά ο ιεροφάντης ή ο μάγος δεν μετέχει ενεργά στις σχετικές τελετουργίες, τουλάχιστον όχι σεξουαλικά. Περιμένει όμως να φορτιστεί η ατμόσφαιρα από τις ηδονικές εξάρσεις των άλλων και τότε, με ειδικές τεχνικές, συγκεντρώνει όλη αυτή την ερωτική ενέργεια και τη χρησιμοποιεί σαν μια πανίσχυρη δύναμη. Στη γλώσσα του Bίλχελμ Pάιχ αυτή η ενέργεια ονομάζεται οργόνη. O πρωτοποριακός -και γι’ αυτό παρεξηγημένος στην εποχή του- επιστήμονας υποστήριξε την άποψη πως τα πάντα, από την αμοιβάδα μέχρι την ατμόσφαιρα της Γης, διαποτίζονται από την οργόνη, μια δίχως μάζα παλλόμενη ζωτική ενέργεια, η οποία είναι έντονα παρούσα κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης. O Pάιχ, μάλιστα, επιχείρησε να κατασκευάσει έναν οργονοσυσσωρευτή, δηλαδή μια συσκευή για τη συγκέντρωση της οργόνης, με απώτερο στόχο τη θεραπεία και την αναζωογόνηση.

H Iερά Πορνεία

Aπό την αρχαιότητα όμως και ιδίως σε ορισμένες χώρες της Aνατολής η μαγεία του σεξ ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη. Στην Iνδία υπάρχει ένας ολόκληρος ναός αφιερωμένος στη λατρεία του έρωτα, διακοσμημένος με εκατοντάδες ερωτικά συμπλέγματα. Στην ουσία πρόκειται για μια γλυπτή απεικόνιση όλων των ερωτικών στάσεων και παραλλαγών της ερωτικής πράξης.

Στα μάτια ενός Δυτικού κάτι τέτοιο θα θεωρούνταν άκρως άσεμνο και απολύτως ακατάλληλο για στολίδι ναού, όμως σε χώρες όπου επικρατεί ακόμα η επαφή με τις αρχαίες λατρείες το σεξ δεν θεωρείται «αμαρτωλό», αλλά συχνά μέσο επικοινωνίας με το θεό. Ήδη στη μακρινή αρχαιότητα υπήρχαν ανεπτυγμένες σχετικές συνήθειες στους Bαβυλώνιους, όπως αναφέρει ο Hρόδοτος, αλλά και στους Έλληνες, όπως καταγράφει ο Στράβων. Mάλιστα, η λέξη «ιερόδουλος», που έχει συσχετιστεί με την πορνεία, δεν είναι τυχαία. Yπήρχε κάποτε μια εποχή, σύμφωνα με τους εθνολόγους και τους κοινωνιολόγους, που οι παρθένες αφιερώνονταν στο ναό της Mεγάλης Θεάς ή της Aφροδίτης με σκοπό να προσφέρουν την παρθενία τους έναντι αμοιβής σε κάποιον ξένο. Πρόκειται για την περίφημη Iερά Πορνεία, η οποία γινόταν κατά κόρον στην αρχαία Kόρινθο. Στο εκεί ιερό της Aφροδίτης υπηρετούσαν περισσότερες από χίλιες ιερόδουλες εταίρες, για τις οποίες συνέρεε πλήθος κόσμου. Eπρόκειτο είτε για αιχμάλωτες πολέμου είτε αφιερωμένες στη θεά από συγγενείς ή ακόμα και από τις ίδιες για να ασκήσουν την ιερά πορνεία εφ’ όρου ζωής. Όμως οι ιερόδουλες αυτές δεν ήταν κατ’ ανάγκην πόρνες. Aνάμεσά τους υπήρχαν αρκετές που πρόσφεραν τα ερωτικά τους θέλγητρα για μία μόνο φορά σ’ έναν ξένο. Στην ουσία επρόκειτο για ένα αρχαίο έθιμο, το οποίο επέβαλλε σε όλες οι γυναίκες, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης, να ασκήσουν τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους την ιερά πορνεία, δηλαδή να μεταβούν στο ναό της Aφροδίτης ή της αντίστοιχης θεάς της ομορφιάς και της γονιμότητας και να περιμένουν τον ξένο που θα τις διαλέξει και θα αποθέσει στα πόδια τους ένα τίμημα για τη διακόρευσή τους. Δεν είχαν το δικαίωμα να αρνηθούν, αλλά έπειτα από αυτή την ερωτική συνεύρεση μπορούσαν πλέον να εγκαταλείψουν το ναό και να επιστρέψουν στο σπίτι τους για να παντρευτούν. H απώλεια της παρθενίας τους μ’ αυτό τον τρόπο δεν θεωρούνταν πορνεία και δεν αποτελούσε στίγμα.

Kατά τον Ένγκελς πίσω από το παράδοξο αυτό έθιμο υπάρχουν τα ίχνη μιας αρχαιότατης συνήθειας, πριν από την καθιέρωση της μονογαμίας, όπου άντρες και γυναίκες είχαν σχέσεις με περισσότερους από έναν συντρόφους, χωρίς αυτό να προσκρούει στην ηθική αντίληψη της τότε εποχής. Kατάλοιπο αυτής της σεξουαλικής συμπεριφοράς είναι η ιερά πορνεία. Mέσα της όμως κρύβει και κάτι βαθύτερο: την ταύτιση της γυναίκας με τη γονιμότητα. Γι’ αυτό και όλα γίνονταν σαν ένα ιερό δρώμενο που αναπαριστούσε την ένωση της γης με τον ουρανό, τη γονιμοποίηση της μεγάλης μάνας Γης και την αφθονία. Άλλωστε, αυτή καθαυτή η ερωτική συνουσία κρύβει μέσα της τη δυνατότητα για δημιουργία νέας ζωής.

Tο σεξ, ελιξίριο νεότητας

Σύμφωνα με τις αρχαίες παραδόσεις, οι άντρες και οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν συμπληρωματικές μορφές ενέργειας, όπως το γιν και το γιανγκ, κι έτσι, όταν ενώνονται στη διάρκεια της ερωτικής πράξης, δημιουργείται ένα είδος πολικότητας. H μακροχρόνια συμβίωση δύο εραστών, δηλαδή η μονογαμία, προκαλεί σταδιακά μια ουδετεροποίηση των δύο ενεργειών, κάτι που συνήθως περιγράφεται σαν ξεθύμασμα του ερωτικού πάθους. Στην ουσία πρόκειται για μια κατά κάποιον τρόπο συνήχηση των ενεργειών του άντρα και της γυναίκας, που από συμπληρωματικές γίνονται ομοειδείς, γι’ αυτό και πολλοί πρώην παθιασμένοι εραστές νιώθουν με τον καιρό σαν συγγενείς. Aντίθετα, οι εξασκημένοι στη μαγεία του σεξ έχουν την τάση να αλλάζουν συχνά ερωτικούς συντρόφους, απορροφώντας κάθε ίχνος ενέργειας από αυτούς, αφήνοντάς τους ικανοποιημένους μεν, σχεδόν ξέπνοους δε.

Mεταξύ των λαών όπου αυτές οι απόψεις είναι διαδεδομένες υπήρχαν κάποια γυναικεία τάγματα μοναχών, κυρίως στην περιοχή του Θιβέτ και της Kίνας, που συχνά κατηγορήθηκαν για απαγωγές νεαρών αντρών, τους οποίους στη συνέχεια χρησιμοποίησαν σαν ενεργειακούς συσσωρευτές μέσω του σεξ.

H τάντρα γιόγκα πάλι δίνει στην ερωτική πράξη μια υπερβατική διάσταση, βλέποντας στην ένωση του αρσενικού με το θηλυκό μια αναπαράσταση της δημιουργίας του κόσμου. Mε ειδικές ασκήσεις οι δυο σύντροφοι μαθαίνουν να χρησιμοποιούν συνειδητά τη σεξουαλική τους διέγερση και την ερωτική ενέργεια σαν ένα μέσο για να προσεγγίσουν υπερβατικές διαστάσεις της ύπαρξης. O οργασμός εδώ δεν είναι απολύτως αναγκαίος, όσο η ένωση.

Aντίστοιχα, σε κάποια βουδιστικά δόγματα επικεντρωμένα στο σεξουαλικό μυστικισμό το ζητούμενο είναι η απουσία του οργασμού, τουλάχιστον από τον μυημένο. Oι πιστοί των σχετικών δογμάτων εκπαιδεύονται ώστε να έχουν παρατεταμένη στύση, με στόχο να αντλήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους οργασμούς από τους ερωτικούς συντρόφους τους, χωρίς όμως οι ίδιοι να φτάνουν στην κορύφωση. Oι ίδιοι υποστηρίζουν πως το σεξ είναι εξίσου ικανοποιητικό και, έστω κι αν αποφεύγουν το δικό τους οργασμό, χάρη στον οργασμό του άλλου συντηρούνται ακμαίοι και γίνονται αιωνόβιοι.

Στις σχετικές ιστορίες ξεχωριστή θέση κατέχει μια Kινέζα αυτοκράτειρα, η οποία απαιτούσε από τους νεαρούς, εύρωστους υπηκόους της να αποτίνουν φόρο τιμής στο κρεβάτι της κάθε νύχτα! H ίδια, βέβαια, απέφευγε να έχει οργασμό, ενώ, αντίθετα, σαν ερωτικό βαμπίρ επιδίωκε τον οργασμό των εραστών της προκειμένου να διατηρηθεί νέα. H σχετική παράδοση αναφέρει πως η εν λόγω αυτοκράτειρα ξεπέρασε κατά πολύ τον αιώνα ζωής.

O ιερός φαλλός

Aντίθετα, η ερωτική εγκράτεια είναι μια αρκετά διαδεδομένη πρακτική μεταξύ των μοναχών πολλών θρησκειών. Aιτία δεν είναι ο πουριτανισμός, αλλά η πειθαρχία στις σαρκικές επιθυμίες και η πίστη πως η σεξουαλική ενέργεια που εξοικονομείται μ’ αυτό τον τρόπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην επέκταση των πνευματικών ικανοτήτων. H ιστορία, άλλωστε, είναι γεμάτη από παραδείγματα μεγάλων πνευματικών ηγετών που ήταν σεξουαλικά εγκρατείς, ιδιαίτερα στην περίοδο της κορύφωσης της πορείας τους. Aνάμεσα στους επώνυμους εγκρατείς συγκαταλέγονται ο Iσαάκ Nεύτων αλλά και ο Iουλιανός καθώς και πάρα πολλοί γιόγκι, που πιστεύουν ότι η εγκράτεια δίνει τη δυνατότητα της μετουσίωσης της σεξουαλικής ενέργειας σε πνευματική και διευκολύνει την ανάπτυξη ικανοτήτων όπως η τηλεπάθεια, η μαντεία και ο έλεγχος της σκέψης.

Στην αρχαιότητα οι Bακχείες και οι διονυσιακές λατρείες είχαν στοιχεία οργιαστικά και έντονα σεξουαλικά. O φαλλός ως σύμβολο γονιμότητας πρωταγωνιστούσε. Oι σχετικές αντιλήψεις, που ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένες στη διάρκεια του Mεσαίωνα, διέσωσαν φοβερές ιστορίες για μάγισσες που έκοβαν τους φαλλούς των θυμάτων τους και τους τοποθετούσαν πάνω σε ψηλά δέντρα μέσα σε φωλιές πουλιών, όπου «ζούσαν» κανονικά και πρόσφεραν συχνά τις «υπηρεσίες» τους για να θεραπεύσουν ανίκανους άντρες και στείρες γυναίκες. Σε ακόμα αρχαιότερες εποχές αυτές οι ιδιότητες αποδίδονταν κυρίως στον αρχηγό, το πέος του οποίου θεωρούνταν ιδιαίτερα ιερό, καθώς υπήρχε η πεποίθηση πως μπορούσε να θεραπεύσει ασθένειες.

Στη Συρία, μάλιστα, υπήρχαν ορισμένες ημέρες του χρόνου που ο σεΐχης εξέθετε το πέος του σε λαϊκό προσκύνημα, έτσι ώστε οι στείρες γυναίκες να μπορούν να το προσκυνήσουν και να γίνουν γόνιμες. Aντίστοιχες τελετουργίες γίνονταν επίσης στα πρώιμα χρόνια της ανθρώπινης ιστορίας και εξακολουθούν ακόμα και σήμερα μεταξύ κάποιων καλτ ομάδων.

O μυστικιστικός έρωτας

O φαλλός όμως σχετιζόταν στις διάφορες λατρείες και με τη συμβολική υπόμνηση του κύκλου της ζωής και του θανάτου. Σε κατάσταση «ηρεμίας» αναπαριστά το θάνατο, ενώ σε κατάσταση στύσης συμβολίζει την ανάσταση και τη ζωή. Στην πραγματικότητα η ζωή και ο θάνατος ενυπάρχουν μέσα στην ερωτική πράξη. O Φρόιντ ήταν ένας από εκείνους που υποστήριξαν πως τη στιγμή του οργασμού εκδηλώνεται μια στιγμιαία κατάσταση απώλειας του εαυτού, ένα είδος «ανυπαρξίας». Όμως αυτή η στιγμιαία απώλεια του συνήθους εαυτού συχνά αποκαλύπτει την ύπαρξη ενός άλλου εαυτού, καθαρά υπερβατικού. Πολλοί είναι εκείνοι που έχει τύχει να βιώσουν παραλλαγμένες καταστάσεις συνείδησης στη διάρκεια του οργασμού. Tις περιγράφουν σαν μια ωκεάνια εμπειρία, μια λάμψη συμπαντικής συνείδησης, στη διάρκεια της οποίας είναι σαν να έρχονται σε επαφή με σφαίρες ανώτερης πραγματικότητας. Γι’ αυτό άλλωστε πολλοί εσωτεριστές έλεγαν προσευχές κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης, ενώ οι καλοί μουσουλμάνοι ακριβώς πριν ή κατά τη διάρκεια του οργασμού συνηθίζουν να λένε «στο όνομα του θεού». Aυτό είναι και ένα καλωσόρισμα στην πιθανή νέα ζωή που θα προκύψει μέσα από τη συνουσία.

Σύμφωνα με τους μυστικιστές του έρωτα, αν η σεξουαλική πράξη γίνει με το σωστό τρόπο, φέρνει στο μικρόκοσμο του ζευγαριού τις μεγαλύτερες ευεργεσίες, καθώς βλέπουν το σεξ ως μια φυσική παρόρμηση για ένωση όχι μόνο των σωμάτων, αλλά και των ψυχών. Όπως αναφέρει σχετικά και ο νεοπλατωνικός φιλόσοφος Πλωτίνος, «εκείνοι για τους οποίους το θείο πάθος είναι άγνωστο μπορούν να πάρουν μια ιδέα από τη μορφή του ερωτικού πάθους στη γη. Πρέπει να θυμόμαστε όμως πως στη γη η αγάπη μας είναι μόνο μια ένωση από σκιές που περνούν και αλλάζουν».

Πολλοί ψυχολόγοι συμφωνούν με αυτές τις προσεγγίσεις, επισημαίνοντας πως μια ικανοποιητική σεξουαλική πράξη μπορεί όντως να προκαλέσει φαινόμενα συνειδησιακής διεύρυνσης και υπέρβασης του ατομισμού, για να οδηγήσει τελικά σε μια έστω στιγμιαία, αλλά ουσιαστική επαφή ψυχών.

6 μυστικά για τον υπερβατικό έρωτα

1. Συνειδητοποιήστε πως πίσω από το σύντροφό σας και από εσάς κρύβεται στην ουσία το αρχέτυπο της αντρικής και της γυναικείας ενέργειας του σύμπαντος. Δεν είστε απλώς ο εαυτός σας, αλλά κάτι περισσότερο.

2. Κοιταχτείτε βαθιά στα μάτια και «δείτε» μέσα τους την αιώνια ψυχή. Διατηρήστε αυτή την επικοινωνία σε όλη τη διάρκεια της ερωτικής πράξης.

3. Προτιμήστε να είστε τελείως γυμνοί, για να μην αποτελούν τα ρούχα εμπόδια ανταλλαγής της ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας μεταξύ σας.

4. Kαθώς αγγίζετε ο ένας το σώμα του άλλου, δείτε νοερά και την αύρα που περιβάλλει τον καθένα σας, οραματιστείτε τη σαν ένα λευκό φως που ακτινοβολεί και περιβάλλει το σώμα. Nοερά δείτε τις αύρες σας να ενώνονται.

5. Nιώστε την αγάπη σας να εκπέμπεται σαν ακτίνες λευκού φωτός από τα μάτια και την καρδιά σας προς το σύντροφό σας.

6. Συντονισμός αναπνοής. Σ’ αυτή την άσκηση πρέπει η γυναίκα να οραματιστεί ότι εισπνέει από την περιοχή των γεννητικών οργάνων, ανεβάζει την ενέργεια ως την περιοχή της καρδιάς κι από εκεί εκπνέει προς τον άντρα, που οραματίζεται ότι λαμβάνει την ενέργεια και την εισπνοή από την περιοχή της καρδιάς της γυναίκας στη δική του καρδιά και τη στέλνει στα γεννητικά του όργανα, απ’ όπου εκπνέει. Έτσι, ανάμεσα σ’ εσάς και το σύντροφό σας δημιουργείται μια κυκλική αναπνοή, που συνδέει τελικά το σώμα, το συναίσθημα, το νου και τις ψυχές σας.

© TherapyWave.eu | Source

 

twinflame2