Έχετε στη ζωή σας συχνά δυσάρεστες και τραυματικές εμπειρίες, όπως επαναλαμβανόμενες κακές και αποτυχημένες σχέσεις; Υπάρχει κάτι που κάνατε και έχετε μετανοιώσει σε αυτή τη ζωή γιατί πληγώσατε κάποιον άθελα σας ή ηθελημένα; Εάν απαντήσατε “Ναι” σε κάποια από αυτές τις ερωτήσεις, τότε θα μπορέσετε επιτέλους να αποκόψετε όλους τους δεσμούς με οποιαδήποτε καρμική σχέση του παρελθόντος σας!

“Οι συμπαντικόι νόμοι επισκιάζουν τους ανθρώπους”

Όλοι οι ανθρώπινοι νόμοι είναι υποδεέστεροι των 20 Συμπαντικών Νόμων που μας βοηθούν να ζούμε σε αρμονία και ισορροπία. Μέσω αυτών των νόμων, κάθε δράση έχει μία αντίδραση και μέσω των αντισταθμήσεων, μαθαίνουμε να αποκτούμε εσωτερική γαλήνη και αρμονία για να ερχόμαστε σε συμφωνία με τους συμπαντικούς αυτούς νόμους.

Καρμικές σχέσεις και συμβόλαια

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν κάποιο είδος καρμικής σχέσης με κάποιον άλλον και σε πολλές περιπτώσεις με πολλούς άλλους ανθρώπους. Πριν ενσαρκωθούμε σε αυτόν τον πλανήτη, δημιουργούμε ένα συμβόλαιο ψυχής στο οποίο καταγράφονται οι συμφωνίες που κάνουμε για να θεραπεύσουμε τις καρμικές σχέσεις από προηγούμενες ζωές μας.

Για παράδειγμα, εάν ήμουν σε προηγούμενη ζωή ένας “κακός” και βίαιος σύζηγος, στην επόμενη ζωή μου θα είχα ένα “συμβόλαιο” ζωής με τη σύζηγό μου, να έρθω πίσω να ξαναζήσω αυτή τη φορά από την αντίθετη πλευρά, δηλαδή να είμαι εγώ η σύζηγος θύμα και η σύζηγός μου στην προηγόυμενη ζωή μου θα έρθει ως ο βίαιος σύζηγος.Θα ανταλλάξουμε ρόλους. Αυτοί οι τύποι συμβολαίων είναι φτιαγμένοι με μοναδικό σκοπό να μας μάθουν τις συνέπειες του κάρμα και, το πιο σπουδαίο ακόμα, να ΜΑΘΟΥΜΕ από τα λάθη των προηγούμενων ζωών μας.

Θα έπρεπε κάποιος να διερωτηθούμε όμως και μήπως για αυτό το λόγο υπάρχει η παιδική κακοποίηση; Είναι πιθανόν το κακοποιημένο παιδί να ήταν σε προηγούμενη ζωή του ο βίαιος θύτης που κακοποίησε κάποιο άλλο παιδί σε προηγούμενη ζωή; Μήπως αυτό είναι μέρος του δικού του “ψυχικού” συμβολαίου;

“Καίγοντας” το κάρμα

Έχετε ακούσει ποτέ κάποιον γονέα να λέει “αυτό θα με πονέσει πιο πολύ από εσένα” πριν να τιμωρήσει το παιδί του; Πιθανότερο αυτό το γεγονός να προέρχεται από ένα συμβόλαιο ψυχής που είχε κάνει ο άνθρωπος αυτός με το παιδί που πρόκειται να τιμωρήσει, επειδή βλέποντας την κατάσταση ξεκάθαρα χωρίς εγωισμούς, ανάμεσα σε γονείς και παιδιά υπάρχει μόνο η αγάπη δίχως συμφέροντα και όρους, αγάπη και μόνο αυτή. Επίσης υπάρχει η πιθανότητα να εμπλέκεται και η κυταρρική μνήμη του DNA η οποία να φέρει το συναίσθημα από μία παρελθοντική ζωή του πώς είναι να είσαι τιμωρημένος ή και κακοποιημένος ακόμα.

“Ως νεαρός έφηβος, κάποια μέρα με είχαν χτυπήσει με λουρί πριν πάω στο σχολείο για κάτι που είχα κάνει, το οποίο ειλικρινά δεν θυμάμαι. Εκείνη την εποχή, αυτό δεν θεωρούνταν απαραίτητο “παιδική κακοποίηση”. Προσπάθησα να αποφύγω το χτύπημα θυμάμαι, αλλά η ζώνη με χτύπησε στην πλάτη διαγώνια και μου άφησε σημάδι. Εκείνη την ημέρα είχα γυμναστική την τέταρτη ώρα και έτσι ανάμεσα στην 3η και 4η πήγα στα αποδυτήρια να αλλάξω και πρόσεξα το σημάδι από την ζώνη στην πλάτη μου. Κατέλειξα να κάνω κοπάνα στο μάθημα γυμναστικής, γιατί ντρεπόμουν να δει κάποιος το σημάδι μου. Ήταν εκείνη η συγκεκριμένη μέρα που ορκίστηκα ότι άν κάποτε θα έκανα παιδί, δεν θα το χτυπούσα ΠΟΤΕ!

Για εμένα προσωπικά, όπως προέκυψε αργότερα, απέκτησα μία κόρη, την οποία ποτέ δεν έχω χτυπήσει, ενώ εγώ με τη σειρά μου συγχώρεσα τους γονείς μου που μου δίδαξαν αυτό το μάθημα μέσω του συμβολαίου ψυχής μεταξύ μας.

Αυτός είναι ένας τρόπος να “κάψεις” και να τελειώσεις με το κάρμα σου. Είναι άραγε πιθανό να ήμουν εγώ ο βίαιος και ο κακοποιητής σε μία άλλη παρελθοντική σχέση μου; Κατά τη γνώμη μου,
ναι. Έχει τελειώσει ο τροχός του κάρμα; Ναι! Ενώ προσωπικά δεν θα ενέκρινα ποτέ τη σωματική βία σε καμία περίπτωση, κατανοώ πλήρως το γιατί οι γονείς μου έκριναν αναγκαίο να με χτυπούν και τους έχω συγχωρήσει για αυτό. Αναθεωρώντας τα περασμένα, είμαι ευγνώμων για αυτές τις εμπειρίες μου διότι, ουσιαστικά με τη δική μου θέληση, έβαλα τέλος στον τροχό του κάρμα για όλες τις επόμενες ενσαρκώσεις μου.”

Η πιο σημαντική πλευρά του Νόμου της Σοφίας

Έτσι δουλεύει ο συμπαντικός νόμος της σοφίας! Κάθε φορά βρίσκουμε τους εαυτούς μας σε επαναλαμβανόμενα μοτίβα και κύκλους, μα συνεχίζουμε να κάνουμε τα ίδια λάθη.

Η πιο σημαντική παράμετρος του Συμπαντικού Νόμου Σοφίας είναι να ελευθερώσουμε το άλλο άτομο (ένα ή περισσότερα) από τον τροχό του κάρμα, συγχωρώντας τους με αλήθινή, αγνή αγάπη, όχι απαραίτητα προς τα άτομα που μας βλάπτουν, αλλά προς το μάθημα που μας διδάσκουν και τις εμπειρίες που μας προσέφεραν, όσο αρνητικές και επώδυνες μπορεί να ήταν.

Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται πάρα πολύ να το κατανοήσουν αυτό, ειδικά στην περίπτωση της κακομεταχείρισης παιδιών. Σε αυτήν την τρισδιάστατη πραγματικότητα που ζούμε, όλοι επιλέγουμε να έχουμε εμπειρίες του δυισμού και της πολικότητας. Σε μερικές περιπτώσεις, “επιλέγουμε” να γινόμαστε θύματα εξαιρετικά σκληρής και απάνθρωπης συμπεριφοράς. Γιατί άραγε κάποιος μπορεί ηθελημένα να μπαίνει και να ανέχεται τέτοιες καταστάσεις;

Πριν να ενσαρκωθούμε εδώ, είμασταν στην άλλη πλευρά και το μόνο που νιώθαμε ήταν αγνή και χωρίς συμφέρον αγάπη ο ένας για τον άλλον. Όταν φτιάξαμε τα συμβόλαια ψυχής μας, ο δυισμός και η πολικότητα είχαν απομακρυνθεί στην κατάσταση αγάπης που βρισκόμασταν. Εξαιτίας των λαθών που κάναμε σε προηγούμενες ζωές μας, αποφασίσαμε να έρθουμε πίσω και να γίνουμε εμείς τα θύματα της κακής συμπεριφοράς μας και μάλιστα με θύτες αυτούς που είχαμε εμείς βλάψει και έτσι, με τα συμβόλαια ψυχής που έχουμε με εκείνα τα πρόσωπα, να λύσουμε δια παντός όλα αυτά τα θέματα.

Είναι η καλύτερη ιδέα για να τελειώσουμε με τον τροχό του κάρμα, αλλά όταν ενσαρκωνόμαστε και ερχόμαστε εδώ, ο πόνος από τα μαθήματα που παίρνουμε τις περισσότερες φορές μας τυφλώνει και δεν βλέπουμε πια το λόγο για τον οποίο περνούμε τις δυσκολίες μας, αντιδρούμε με το χείριστο τρόπο και έτσι δημιουργούμε ακόμα περισσότερο κάρμα αφού δεν μαθαίνουμε από τα παθήματά μας!

Η υπνοθεραπέυτρια και υπνωτίστρια, Dolores Cannon δήλωσε κάποτε

“ Οι άνθρωποι ενσαρκώνονται και επιστρέφουν εδώ ξανά και ξανά γιατί συνεχίζουν και κάνουν τα ίδια λάθη. Το κάρμα είναι σαν τη μολάσσα, κολλάς σε αυτό πάρα πολύ εύκολα. Έπαναλαμβάνετε τα ίδια και τα ίδια λάθη διαρκώς; (π.χ. σχέσεις, δεσμοί, οικονομικά κ.α.) Είναι πια καιρός να ελευθερωθείτε από το αρνητικό κάρμα.”

Σύμφωνα με την Cannon, ο καλύτερος τρόπος να ελευθερωθείς από το κάρμα είναι μέσω της συγχώρεσης.

Μαθάινοντας από τον πόνο

Ένα άλλο παράδειγμα είναι το εξής: Είχα γνωρίσει μία κοπέλα, η οποία κατέληξε να βγαίνει πίσω από την πλάτη μου με ένα άτομο που θεωρούσα καλό μου φίλο. Στην αρχή θύμωσα πολύ και σκέφτηκα, “Ώστε έτσι πάει το παιχνίδι. Θα βγαίνω και εγώ με όποια θέλω και θα τις απατώ όλες.”
Αλλά ευτυχώς σε μία στιγμή ενδοσκόπησης , έλεγξα τον εαυτό μου και αναρωτήθηκα πώς μέ έκανε να νιώσω αυτή η εμπειρία και εκείνη την ημέρα ορκίστηκα ότι ποτέ δεν θα προκαλούσα εγώ σε κανέναν άλλον να νιώσει τόσο άσχημα.

Είναι πιθανό σε προηγούμενη ζωή να ήμουν εγώ αυτός που απάτησε εκείνο το κορίτσι; Κατά τη γνώμη μου σίγουρα. Ο τροχός του κάρμα είχε τελειώσει με αυτήν και εμένα; Ναι, και την ευχαριστώ που μου έμαθε αυτό το μάθημα.

Το δυσκολότερο πράγμα που έχετε κάνει ποτέ

Εάν κάποτε στη ζωή σας είχατε μια δύσκολη,κακή και επίπονη σχέση, παρακαλώ σκεφτείτε σοβαρά να ελευθερώσετε το άλλο άτομο από τον τροχό του κάρμα με τη συγχώρεση και άνευ όρων αγάπη. Αυτό μπορεί να είναι το δυσκολότερο πράγμα στη ζωή σας, ειδικά αν σε αυτήν τη σχέση είχατε κακοποιηθεί σωματικά. Παρακαλώ να έχετε υπ’ όψην σας ότι είναι πολύ πιθανό να είσαστε εσείς ο θύτης του σε άλλη προηγούμενη ζωή και να συμφωνήσατε να έρθετε πίσω σε αυτήν τη ζωή για να τερματίσετε τον αέναο κύκλο της σχέσης σας ανεβαίνοντας την ανηφόρα σε αυτόν τον κόσμο.

Επίσης παρακαλώ να θυμάστε ότι αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι χρειάζεται να αγαπήσετε άνευ όρων το άτομο που είχατε τη δραματική αυτή σχέση, αλλά να αγαπήσετε ειλικρινά τα μαθήματα που πήρατε μέσω των εμπειριών σας και το πιο σημαντικό από όλα, να βάλετε ένα τέλος σε αυτές τις καρμικές σας σχέσεις με το συγκεκριμένο πρόσωπο για κάθε ένα μάθημα που πήρατε.

Χρησιμοποιώντας τον Συμπαντικό Νόμο της Σοφίας, θα καταφέρετε να βάλετε τέλος σε ΟΛΕΣ τις καρμικές σας σχέσεις!


© TheraryWave.eu | Μετάφραση για το ΤW: Α. Π.

 

fe288c4a282fabc99e582082aeee0e03

buddha-quotes-on-karma-sbqskxdv