Της Naysha Silva Romero
© Μετάφραση για το TherapyWave.eu Γιώτα Βαρδάκη

Σχόλιο και σημείωση του TherapyWave.eu : Το άρθρο μεταφράστηκε όχι για να παροτρύνει την χρήση της Αϊουασκα αλλά για να επισημάνει τους κινδύνους της μή σωστής χρήσης της. Όπως αναφέρει και η φίλη Νάισα, δεν είναι ναρκωτικό όπως ο δυτικός “πολιτισμός” το χρησιμοποιεί και το έχει ταμπελοποιήσει, αλλά ένα μέσω που μπορεί να βοηθήσει σε συγκεκριμένους στόχους και θεραπεία με τη βοήθεια σωστών Σαμάνων. Το σημαντικό είναι να μπορείς να νιώσεις και να δείς όλα αυτά χωρίς τη χρήση καμίας ψυχοτρόπας ουσίας όπως και ο ίδιος ο Καστανέντα επισήμανε στο μεγάλο του ταξίδι με τον Δον Χουάν. Καλή ανάγνωση και πάντα με ανοιχτό μυαλό!

Πριν λάβεις μέρος σε μια τελετή, είναι χρήσιμο να λάβεις πληροφορίες σχετικά με αυτό στο οποίο πρόκειται να εισέλθεις, ειδικότερα αν δεν έχεις καμία εμπειρία πάνω στα οραματικά φυτά. Η θεραπεία με Ayahuasca είναι ένα εργαλείο ανοίγματος, καθαρισμού, θεραπείας, μεταμόρφωσης, διάγνωσης, αποκάλυψης και μάθησης. Υπάρχουν πολλά τέτοια εργαλεία γι’ αυτό πως μπορείς να γνωρίσεις αν η Ayahuasca είναι το κατάλληλο εργαλείο για σένα; Η Ayahuasca δεν είναι ένα μαγικό ραβδί που θα λύσει όλα τα προβλήματά σου. Είναι πολύ σημαντικό να το έχεις συνειδητοποιήσει προκαταβολικά έτσι ώστε να μην απογοητευτείς με αυτό που θα λάβεις. Τα φυτά και ο πνευματικός κόσμος σου προσφέρουν όσα χρειάζεσαι και όχι όσα θέλεις.

Υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα να σκεφτείς πριν παραβρεθείς σε μια τελετή.

Είσαι κατάλληλος από ιατρική άποψη να συμμετέχεις σε μια τελετή Ayahuasca;

Αν λαμβάνεις φάρμακα όπως αντικαταθλιπτικά, υπνωτικά χάπια, αντιβιοτικά ή ναρκωτικά όπως κοκαϊνη, ηρωίνη κτλ, μπορούν να αποβούν θανατηφόρα σε συνδυασμό με την Ayahuasca, όχι εξαιτίας της ίδιας της Ayahuasca, αλλά λόγω του ότι αυτές οι ουσίες δεν συμβαδίζουν. Είναι σημαντικό να συμβουλευτείς το γιατρό σου ώστε να γνωρίζεις πόσο καιρό χρειάζεται το σώμα σου για να ελευθερωθεί από αυτά τα χημικά το κυκλοφοριακό σου σύστημα (το αίμα σου).Υπάρχουν συγκεκριμένα φάρμακα τα οποία πρέπει ν’ αποφύγεις για 48 ώρες πριν την τελετή, αλλά είναι σημαντικό να τ’ ελέγξεις. Χρόνια καρδιακά νοσήματα, ηπατικά προβλήματα και προβλήματα στο ανοσοποιητικό σύστημα πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη.

Είσαι διανοητικά έτοιμος;

Η Ayahuasca δεν είναι κάτι για να ασχοληθείς περιπαικτικά επιπόλαια. Δεν είναι ψυχαγωγικό ναρκωτικό. Είναι ένα “δυνατό πνεύμα” που θ’ ανοίξει την αντίληψή σου για την πραγματικότητα. Τέτοιες πληροφορίες είναι δύσκολες στη διαχείρισή τους για μερικούς ανθρώπους όπου μπορούν ν’ ανατινάξουν το μυαλό τους. Είναι πολύ σημαντικό να κάνεις μια “τελετή” με κάποιον που έχει πείρα στο να εργάζεται με αυτό το φυτό, όπως ένας σαμάνος. Αν έχεις ψυχικές διαταραχές, είναι σημαντικό να ενημερώσεις τον επικεφαλή της τελετής διότι, ανάλογα με το πρόβλημά σου, ο σαμάνος μπορεί να γνωρίζει καλύτερα αν η Ayahuasca μπορεί να σε βοηθήσει ή όχι.

Κατά τη γνώμη μου, οι άνθρωποι βιώνουν ψυχικές διαταραχές επειδή:

Είναι πολύ ανοιχτοί και ευαίσθητοι σε οτιδήποτε γύρω τους. Αυτό που χρειάζονται είναι να ισορροπήσουν τον δίαυλο ή την σύνδεση ξανά. Οι σαμάνοι για παράδειγμα, έχουν μάθει πώς να δουλεύουν με το δίαυλο, πότε να τον ανοίγουν και πότε να τον κλείνουν. Αν έχεις ψυχική διαταραχή αυτού του είδους, η Ayahuasca ίσως βοηθήσει, αλλά δεν την έχω δοκιμάσει. Υπάρχουν άλλα φυτά που μπορούν να σε βοηθήσουν πριν κάνεις το βήμα να πας σε μια τελετή Ayahuasca.

Προσωπικά θα προτιμούσα να κάνω μια τελετή χωρίς το πρόσωπο που λαμβάνει την Ayahuasca, μόνο και μόνο για να διαγνωστεί η κατάσταση και να καταλάβω πως μπορεί να διορθωθεί. Οι περισσότεροι άνθρωποι με ψυχικές διαταραχές έχουν μια ανισορροπία στις ουσίες του εγκεφάλου. Έχουν πάρα πολλές ή πάρα πολύ λίγες, αλλά αυτές οι ουσίες μπορούν να βρεθούν στη φύση. Θυμήσου πως τα περισσότερα φάρμακα προέρχονται από φυτά, μερικά από ζώα και μερικά από ορυκτά. Τα φυτά μας βοηθούν στο να ανακτηθεί η ισορροπία όλων των αισθήσεων, σωματικά, ψυχικά και συναισθηματικά, επειδή ζουν αρμονικά. Πραγματικά συνδέονται.

Δεν είναι ψυχαγωγικό ναρκωτικό. Είναι ένα δυνατό πνεύμα που θ’ ανοίξει την αντίληψή σου για την πραγματικότητα. Τέτοιες πληροφορίες είναι δύσκολες στη διαχείρισή τους για μερικούς ανθρώπους – μπορούν ν’ ανατινάξουν το μυαλό σου.

Κατοχή / Καταλήψεις: Αυτό ίσως ακούγεται παράξενο, αλλά στους πολιτισμούς των ιθαγενών είναι κοινή πεποίθηση πως οι άνθρωποι μπορεί να κυριευθούν από οντότητες διαφορετικών ειδών, επειδή ζούμε και αλληλεπιδρούμε με διαφορετικές διαστάσεις. Αυτή η τρίτη διάσταση δεν είναι η μοναδική. Η Ayahuasca μας το δείχνει αυτό. Συγκεκριμένα είδη καταθλίψεων μπορεί να προκληθούν από αυτές τις οντότητες και υπάρχουν διαφορετικά είδη. Υπάρχουν αυτές με ένα σκοπό-δεν εκδηλώνονται ή δεν επιδεικνύουν τους εαυτούς τους τόσο πολύ, αλλά ρουφάνε την ζωτική σου ενέργεια. Η αποστολή τους είναι να σε σταματήσουν από την αποστολή σου στη ζωή.

Μπορούν να εισέλθουν από τη στιγμή της γέννησης και είναι συχνά ευκολότερο αυτές τις μέρες εξαιτίας όλων των αναισθητικών που χρησιμοποιούνται. Ο πασίγνωστος ψυχίατρος και υπνοθεραπευτής Brian Weiss, o οποίος ειδικεύεται στην αναδρομή, έχει εξηγήσει ότι η ψυχή και το σώμα είναι πραγματικά ενοποιημένα τη στιγμή της γέννησης. Αν η ψυχή εισέρχεται σ’ ένα κοιμώμενο υπό αναισθησία σώμα, η ψυχή δεν μπορεί να είναι πλήρως ενημερωμένη σχετικά με τις υπόλοιπες ενέργειες που κρύβονται εκεί.

Οι τραυματικές καταστάσεις μπορούν επίσης να επιτρέψουν στις οντότητες να μας διαπεράσουν, επειδή στις τραυματικές καταστάσεις είσαι πολύ ευάλωτος και ανοιχτός.

Αν είσαι άτυχος, είσαι στο λάθος μέρος όταν πληγώνεσαι και τέτοιες ενέργειες μπορούν να προσκολληθούν πάνω σου. Άλλες οντότητες μπορούν επίσης να εισέλθουν όταν οι άνθρωποι παίζουν με πράγματα που δεν καταλαβαίνουν όπως Ouija (μαγικό τραπέζι) ή με το να παίρνουν φυτά όπως η Ayahuasca χωρίς καθοδήγηση. Όταν λαμβάνεις τέτοια φυτά, ανοίγεις διαφορετικές πύλες. Γι’ αυτό το λόγο, ο σαμάνος έχει ειδική διατροφή σαν μέρος της εκπαίδευσής τους, επειδή με τις ειδικές διατροφές παίρνουν πνευματικούς συμμάχους ή φίλους που τους βοηθούν στις τελετές. Ένας σαμάνος επίσης μαθαίνει πώς να δημιουργήσει έναν ασφαλή χώρο και πώς να διεξαγάγει μια τελετή. Οι περισσότεροι σαμάνοι λένε πως το να παίρνεις Ayahuasca χωρίς καθοδήγηση είναι σαν να πηγαίνεις για κολύμπι χωρίς να ξέρεις να κολυμπάς.

Έχεις δοκιμάσει άλλα εργαλεία;

Πριν λάβεις μέρος σε μια τελετή, σιγούρεψε το γεγονός ότι το πρόβλημά σου δεν μπορεί να λυθεί με άλλο τρόπο. Ο διαλογισμός, η yoga και οι επιλογές υγιεινών τρόπων ζωής μπορούν να βοηθήσουν. Θυμήσου ότι έχεις όλη τη δυνατότητα ν’ αλλάξεις τη ζωή σου μέσα από τον ίδιο σου τον εαυτό. Τα φυτά μας βοηθούν όταν έχουμε δοκιμάσει, αλλά δεν μπορούν να αλλάξουν ή να θεραπεύσουν επειδή τα εμπόδια είναι πολύ μεγάλα. Αν αισθάνεσαι ότι έχεις μεγάλα εμπόδια που δεν σου επιτρέπουν να νιώθεις ή να αφήσεις τον εαυτό σου στην αγκαλιά της αλλαγής, τότε η Ayahuasca είναι κάτι που αληθινά θα σε βοηθήσει.

Είναι σημαντικό όμως να συνειδητοποιήσεις πως μια και μοναδική τελετή δεν θα είναι αρκετή. Μερικές φορές οι άνθρωποι δεν αισθάνονται ή δεν βιώνουν καμία εμπειρία στην πρώτη τελετή, επειδή οι αρχικές τελετές γίνονται κυρίως για να εξυγιάνουν και να καθαρίσουν το σώμα. Είναι πολύ σημαντικό να κάνεις μια ειδική διατροφή πριν παραβρεθείς σε μια τελετή, επειδή θα σε βοηθήσει να καθαρίσεις το σώμα σου τόσο πολύ ώστε να μπορέσει η Ayahuasca να λειτουργήσει καλύτερα.

Πρέπει επίσης να καταλάβεις πως η Ayahuasca μπορεί να σε βοηθήσει σε συγκεκριμένα προβλήματα αλλά όχι σε όλα. Αν τα προβλήματα που βιώνεις στη ζωή σου προέρχονται από συναισθηματικές πηγές, τότε οι τελετές θα σε βοηθήσουν σίγουρα. Αν θέλεις να θεραπεύσεις μια ασθένεια, τότε χρειάζεται να πάρεις άλλα φυτά. Σε αυτή την περίπτωση, η Ayahuasca μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δώσει φως στη ρίζα του προβλήματος, αλλά επειδή το πρόβλημα έχει ήδη εκδηλωθεί σωματικά προκαλώντας ασθένεια, θα χρειαστεί να κάνεις ειδική διατροφή με άλλα φυτά. Επίσης χρειάζεται χρόνο να θεραπευτείς. Ο σαμάνος θα ξέρει τα λοιπά φυτά που θα χρησιμοποιήσεις στις ειδικές διατροφές σου, επειδή στην τελετή, το πνεύμα των φυτών θα του/της επιτρέψει να μάθει ποια βοήθεια χρειάζεται.

Θέλεις να μάθεις;

Η Ayahuasca είναι σίγουρα μια σπουδαία πηγή πληροφοριών. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο οι σαμάνοι καταφέρνουν να μαθαίνουν τις θεραπευτικές ιδιότητες πολλών φυτών, επειδή η Ayahuasca είναι η μεταφράστρια άλλων φυτών. Την ονομάζω ”Google” των πνευμάτων. Η Ayahuasca έχει μάθει πώς να επικοινωνεί με τα ανθρώπινα όντα. Είναι η συνείδηση του δάσους που μας μιλάει ξεκάθαρα.

Οι σαμάνοι μαθαίνουν για τις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών μέσα από ειδικές διατροφές-δίαιτες και τελετές. Στις δίαιτες, οι σαμάνοι συνδέονται με το πνεύμα του φυτού και στις τελετές, τα φυτά δείχνουν στο σαμάνο πολλά με τον ίδιο τρόπο που γίνεται μια συζήτηση. Μοιάζουν με τους ανθρώπους, αλλά διαφορετικοί, και ανάλογα από ποιό μέρος του φυτού θέλεις να μάθεις, το πνεύμα εμφανίζεται διαφορετικά. Τα λουλούδια πάντα εμφανίζονται ως παιδιά και αυτό συμβαίνει επειδή έχουν την υψηλότερη ενεργειακή δόνηση. Οι ρίζες και οι φλοιοί δέντρων εμφανίζονται ως ενήλικες. Έχουν το χρώμα του δέρματος και ντύνονται με τα φυτά.

Τα πνεύματα chuchuwasa και καπνού, για παράδειγμα είναι μαύρα και μπορούν να εμφανιστούν με την θηλυκή ή αρσενική ενέργεια. Τα φυτά έχουν και τις δυο ενέργειες εσωτερικά αλλά μερικές φορές η μία είναι ισχυρότερη της άλλης. Συνήθως το πνεύμα καπνού εμφανίζεται σαν μια μαύρη γυναίκα ή ένας ηλικιωμένος άντρας. Σε μερικές παραδόσεις, οι ιστορίες για τους πρώτους ανθρώπους εξηγούν πως προήλθαν από ένα δέντρο και ήταν θηλυκού γένους. Αυτό εξηγεί γιατί τα πνεύματα των φυτών μοιάζουν με τα ανθρώπινα όντα.

Αν συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε όλοι ένα, τότε μπορούμε να καταλάβουμε πως μπορούμε να βιώσουμε μετενσάρκωση σαν φυτά, ζώα, ανθρώπινα όντα και άλλα πράγματα κατά τη διάρκεια της γήινης διαδικασίας, αφού οτιδήποτε υπάρχει, έχει συνείδηση.

H Ayahuasca μας βοηθά να κάνουμε το ασυνείδητό μας συνειδητό και μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορούμε να δούμε, γινόμαστε παρατηρητές και επίσης μπορούμε να βρούμε τις ρίζες των προβλημάτων μας. Με την Ayahuasca μπορεί να βιώσεις τον θάνατο, έναν μικρό πνευματικό θάνατο όπου οι φόβοι σου, το εγώ σου, οι συνήθειές σου και οι δεσμοί σου πρέπει να εξαφανιστούν, ώστε να μπορέσεις να ξαναγεννηθείς τόσο διάφανος και καθαρός όσο όταν πρωτοήρθες.

Ο θάνατος σε αυτή την έννοια σημαίνει μόνο μεταμόρφωση.

Το να πάρεις Ayahuasca είναι μια τελετή που ξεκινά με την προετοιμασία της Ayahuasca. Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες τις οποίες οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ώστε να επιτευχθούν όλα τα οφέλη αυτών των φυτών. Τι γνωρίζεις για τις τελετές Ayahuasca; Τι γνωρίζεις για τον ίκαρο και τις ειδικές διατροφές-δίαιτες;

Όταν ξεκινάει η τελετή και ο σαμάνος ξεκινάει να τραγουδά τον ίκαρο, η κάθαρση (ο εμετός) ξεκινά και μετά έρχονται τα οράματα. Τα οράματα του φωτός και του σκότους σου. Θα συναντήσεις τους φόβους, τις επιθυμίες και τις ευχές σου. Αν θέλεις να ωριμάσεις, να εξελιχθείς, πρέπει να τα αντιμετωπίσεις κατά πρόσωπο και να δεχθείς τις συνέπειες.

Είσαι έτοιμος;


©TherapyWave.eu

 

aya2

tempo