Του Νάσου Παπαδόπουλου | ©TherapyWave.eu

Τελειώνοντας από τις καθημερινές μου υποχρεώσεις, πήγα στην βιβλιοθήκη μου για να «σκοτώσω την ώρα μου» και έπεσα στο βιβλίο του Ταο. Όπως οι κρύσταλλοι και οι οργονίτες, τα βιβλία έρχονται μπροστά μας, μας διαλέγουν δηλαδή, για να μας δώσουν τις απαντήσεις στους προβληματισμούς μας. Δεν έχουμε πάντα ελεύθερη βούληση όσο και αν το θέλουμε.

Ξεφυλλίζοντάς το έπεσα σε αυτό που με απασχολεί εδώ και καιρό, και αφορά την κατάσταση της καθημερινότητας που ζούμε όλοι μας! Αυτό που ταλανίζει και έχει χαθεί από τον σημερινό άνθρωπο και πόσο περισσότερο στην χώρα όπου επιλέξαμε να ενσαρκωθούμε. Έπεσα λοιπόν στην «τρίχα που μετατρέπεται σε νεροφίδα».

Αν μια τρίχα λοιπόν, πέσει σε ένα λάκκο με νερό και εκτεθεί στη θερμότητα του ηλίου, η σύστασή της αλλάζει και παίρνει τη μορφή νεροφίδας. Αν και η τρίχα είναι κάτι το νεκρό πλέον, αποκομμένη από τον ανθρώπινο σώμα, όταν μουσκεύει από το νερό και θερμαίνεται από τον ήλιο, η υγρασία και η θερμότητα συνενώνονται σε μία ενέργεια με μια λεπτοφυή δυνατότητα που παράγει κίνηση. Έτσι η τρίχα κολυμπάει, μέσα στο νερό σαν φίδι εξού και όνομα της…

Εκείνο που αντιλαμβάνομαι, καθώς το επεξεργάζομαι, είναι το Τάο της σταθεροποίησης της ρίζας και της στερεοποίησης της ζωής.

Η ενέργεια «γιάνκ» στους ανθρώπους σχετίζεται με το πυρ, ενώ η ενέργεια «γιν» σχετίζεται με το νερό.

Οπότε, όταν αυτά τα δύο, το γιν και το γιανκ συνδυάζονται, οι ενέργειες του νερού και του πυρός εξισορροπούνται μεταξύ τους και εκεί υπάρχει ένα σημείο ζωτικής δύναμης, το οποίο στην αρχή είναι ασαφές, αλλά που γίνεται φανερό, και το οποίο παράγει ζωή χωρίς σταματημό.

Αυτή λοιπόν η «μαγική διεργασία» λείπει από τον σημερινό άνθρωπο και πόσο περισσότερο στους νέους. Η διεργασία της ζωής! Η διεργασία να πάρουμε κάτι το φαινομενικά νεκρό και να το μετουσιώσουμε, να του δώσουμε την θεϊκή πνοή. Να δώσουμε την απαραίτητη «θερμότητα» στις δυνάμεις μας και να μεγαλουργήσουμε όπως κάνει ο ήλιος στην τρίχα δίνοντας της ζωη…

Η «κοσμική μήτρα» που μας έχουν τοποθετήσει επιμελώς οι από «πάνω» ανά τις χιλιετίες και ο τρόπος σκέψης μας που έχει γαλουχηθεί, έχει δημιουργήσει ένα αόρατο πέπλο αποτρέποντας τον εσωτερικό μας ήλιο να κάνει αυτό που πρέπει. Εκεί βρίσκεται και η χρυσή τομή, ο θεϊκός σπινθήρας που πρέπει να ενεργοποιήσουμε ώστε αυτό που μας έχουν παρουσιάσει και πέισει πως είναι νεκρό, να του δώσουμε ζωή και να μεγαλουργήσουμε!

Να κατανοήσουμε πως, αυτό που παρακμάζει μπορεί να ανθίσει ξανά, το αδύναμο μπορεί να γίνει δυνατό, το αδρανές, να εμφανίσει ζωή, το βραχύβιο να εκτείνει την διάρκεια της ζωής του, ο πάγος να γίνει νερό, το κάρβουνο να γίνει φωτιά!

Αυτός είναι ο τρόπος για να βαθύνετε  τη ρίζα και να κάνετε το βλαστό στερεό, να ζήσετε στο πεδίο της αιωνιότητας αφού τίποτα δεν πεθαίνει, παρά μόνο περιμένει την «θερμότητα» για να το «αναστήσει».


©TherapyWave.eu

wuji

 

423272_378101962201641_100000055218315_1417981_2016636487_n-640x640