Του Νάσου Παπαδόπουλου | ©TherapyWave.eu 

Τί είναι πραγματική αγάπη; Τι νιώθουμε εμείς ως αγάπη και τί οι άλλοι; Μπορούμε να αγαπήσουμε τα πάντα γύρω μας ή αγαπάμε επιλεκτικά; Αγαπάμε τον άνθρωπό μας επειδή είναι ευτυχισμένος μαζί μας, επειδή νιώθουμε εμείς ωραία δίπλα του ή επειδή θέλουμε να αγαπηθούμε?

Οι άνθρωποι λοιπόν και μιλώ για το συντριπτικό ποσοστό τους, δυστυχώς αγαπούν για να θρέψουν το “εγώ” τους! Δεν αγαπούν επειδή θέλουν να βλέπουν χαρούμενο το ταίρι τους, τον συνάθρωπό τους, σε ότι αυτό τον εκφράζει αλλά αγαπά γιατί συμπληρώνουν τα δικά τους εσωτερικά κενά! Όταν αγαπάς πραγματικά δεν ζηλεύεις. Δεν είσαι καχύποπτος. Δεν εξαρτάσαι. Δεν περιπλέκεις. Δεν φθωνείς. Δεν είσαι σε ανταγωνισμό. Δεν προσπαθείς να αποδείξεις ότι έχεις δίκιο. Δεν προσπαθείς να επιβληθείς. Δεν κατηγορείς!

Όταν αγαπάς πραγματικά δεν σε νοιάζουν όλα τα παραπάνω παρά μόνο να βλέπεις την χαρά αποτυπωμένη στο πρόσωπο τους! Να τους βλέπεις να χαίρονται με αυτό που κάνουν, με αυτό που ονειρεύονται και εσύ να νιώθεις περήφανος γι’ αυτό επειδή το μοιράζονται μαζί σου και όχι παραγκωνισμένος και αντίπαλος της θέλησής τους! Να τους δίνεις ώθηση να πραγματοποιήσουν αυτό που πραγματικά έχουν στην ψυχή τους και να είσαι δίπλα τους ενθαρρύνοντας τους!

Όταν αγαπάς πραγματικά έχεις τόση δύναμη μέσα σου που όταν έρθει η ώρα να φύγει μακριά σου, όσο και να λυπάσαι, τον αφήνεις να πετάξει! Όταν αγαπάς πραγματικά και νιώσεις πως έχεις βαλτώσει μη μπορώντας να δώσεις κάτι παραπάνω φεύγεις εσύ για να μην παρασύρεις και τους γύρω σου μαζί! Όταν αγαπάς δεν ζυγίζεις την αγάπη! Την δίνεις απλόχερα, όποτε την νιώσεις χωρίς να περιμένεις “συνδιαλλαγή”.. “Έδωσα τόσο περιμένω τόσο ή και παραπάνω..”

Δεν τσιγκουνεύεσαι γιατί η αγάπη δεν μπορεί να μετρηθεί αλλά ούτε και να της κάνεις εκπτώσεις! Όταν αγαπάς δεν θέλεις την καταστροφή αλλά την δημιουργία και την δίνεις με όλο σου το είναι χωρίς να μετανιώσεις ποτέ για ότι έκανες ή σου έκαναν!

Απλά αγάπα γιατί το νιώθεις και θέλεις να το μοιραστείς ζώντας τη στιγμή!

Νάσος 3,14

love-couple