Κάρμα δεν είναι κάποια μορφή θεϊκής τιμωρίας, όπως λαθεμένα πολλοί νομίζουν, αλλά “δράση”. Είναι η ίδια η δύναμη των πράξεων και των σκέψεών μας, η απόρροιά τους. Όπως η πέτρα που πετάμε στη θάλασσα προκαλεί κυκλάκια στο νερό, έτσι δημιουργούμε το κάρμα μας. Η δράση δημιουργεί δηλαδή μια αντίδραση.

Υπάρχουν 5 είδη κάρμα:

1.Σωματικό κάρμα: Αφορά κάποια αρρώστια ή κάποιο σημάδι στο σώμα που υπήρξε στη ζωή που μάς επηρεάζει ή στην αμέσως προηγούμενη ζωή. Π.χ.Όταν ένα μωρό γεννιέται με προβλήματα στους πνεύμονες και στην προηγούμενη ζωή του πέθανε από καρκίνο των πνευμόνων. Ή όταν κάποιος σκοτώνεται από πυροβολισμό και στην επόμενη ζωή του έχει μια ουλή ακριβώς στη θέση που είχε μπει η σφαίρα.
Αυτά συμβαίνουν συχνά όταν η ψυχή επιλέγει να μετενσαρκωθεί πολύ γρήγορα και δεν προλαβαίνει να αποκαταστήσει τη βλάβη στο ενεργειακό σώμα. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις όπου η ψυχή διαλέγει να γεννηθεί με κάποια σωματική βλάβη για να μην ασχοληθεί με κάποιο τραύμα του παρελθόντος ή για να μάθει να συγχωρεί.
 Π.χ. κάποιος που πήγε στον πόλεμο ακούει για όλη του τη ζωή βόμβες να εκρύγνονται και, μη έχοντας αρκετό χρόνο στο πνευματικό πεδίο για να γιατρευτεί, διαλέγει στην επόμενη ζωή του να γεννηθεί τυφλός για να μπορέσει να συνέλθει.Ή κάποιος που δολοφονήθηκε σε παλιά ζωή διαλέγει να γεννηθεί με μια αντίστοιχη ουλή, επειδή δεν συγχώρεσε ποτέ τον δολοφόνο του.
2. Εξισορροπoιητικό κάρμα: Η ψυχή υφίσταται μια ταλαιπωρία για να επέλθει εξισορρόπηση. Έχουμε δηλαδή μια αιτία και ένα αποτέλεσμα. Παραδείγματα αυτού του κάρμα είναι μια γυναίκα που περνάει μια ζωή μοναξιάς, αν και θα’ θελε όσο τίποτα να έχει μια ερωτική σχέση, επειδή παλιότερα είχε φερθεί σκληρά στους άλλους.
Χρειάζεται λοιπόν να μάθει την αξία της ανθρώπινης σχέσης. Ή ένας άντρας που δεν μπορεί να πετύχει επαγγελματική άνοδο γιατί σε μια παλιότερη ζωή είχε πατήσει πάνω στους άλλους για να αποκτήσει δόξα και χρήμα. Ή κάποιος άλλος που υποφέρει από ημικρανίες γιατί σε μια παλιά ενσάρκωση είχε χτυπήσει στο κεφάλι την ερωμένη του σε μια έκρηξη ζήλειας. Ή κάποιος που γεννιέται τυφλός γιατί ως Ρωμαίος στρατιώτης τύφλωνε τους κρατούμενούς του.
Το σωματικό και το εξισορροπoιητικό κάρμα δεν μπορούν να αλλάξουν, όμως όταν ξέρουμε τις αιτίες των δεινών μας σταματάμε να βασανιζόμαστε από τις τύψεις και να αισθανόμαστε αυτολύπηση. Δεχόμαστε τα πράγματα όπως έχουν, αποκτούμε σοφία και ενέργεια για να βελτιώσουμε το μέλλον μας. Τα δεινά είναι επιλογή της ψυχής μας από το σχέδιο που κάναμε πριν γεννηθούμε και διεκπεραιώνονται από αρνητικές οντότητες (είτε δικές μας από προηγούμενη ζωή ή καινούργιες και άσχετες με μας). Μόλις εξισορροπηθεί το κάρμα μας θα μας δοθεί το μέσον για να απαλλαγούμε από αυτές τις οντότητες.
3.Κάρμα από φόβο: Αυτό δημιουργείται όταν μια τραυματική εμπειρία περασμένης ζωής προκαλεί ένα φόβο αβάσιμο στην καινούργια ζωή. Π.χ. Ένας εργασιομανής ανακαλύπτει στην ύπνωση ότι σε μια παλιά ζωή τον Μεσαίωνα τα παιδιά του πέθαναν από την πείνα γιατί δεν μπόρεσε να τα ταΐσει. Ο πόνος του χαράχτηκε βαθιά μέσα στην ψυχή του. Στην τωρινή ζωή του το υποσυνείδητό του προσπαθεί να αποφύγει ένα παρόμοιο γεγονός απ’ το να συμβεί ξανά και τον κάνει να εργάζεται χωρίς σταματημό. Το υποσυνείδητο είναι αυτόματο, δεν έχει την ικανότητα να αναλύει, παρά δρα ενστικτωδώς.
4. Κάρμα από τύψεις: Αυτό συμβαίνει όταν κάποιος επωμίζεται την ευθύνη για ένα τραυματικό γεγονός παρελθοντικής ζωής χωρίς να φταίει πραγματικά. Ένας άντρας που παθαίνει πολιομυελίτιδα και παραλύουν τα πόδια του είδε ότι σε μια παλιά ζωή είχε χτυπήσει ένα παιδί κατά λάθος, καθιστώντας το παράλυτο.
Αν και δεν το έκανε επίτηδες, τα βάζει με τον εαυτό του και προσπαθεί να μάθει να τον συγχωρέσει υποφέροντας. Ή μια γυναίκα με φοβερά σωματικά και συναισθηματικά προβλήματα βρίσκει ότι παλιότερα της έκανε κόρτε ένας βίαιος και ασταθής άντρας που την απωθούσε. Αυτός, σαν προειδοποίηση αν αυτή συνέχιζε να τον αρνείται, έκοψε τα χέρια της καλύτερης φίλης της. Η γυναίκα αισθάνθηκε υπεύθυνη γι’ αυτό και προσπαθεί τώρα να πληρώσει ένα χρέος που δεν οφείλει δημιουργώντας μια μαρτυρική ζωή.
Tο κάρμα από τύψεις και το κάρμα από φόβο είναι τα δύο είδη κάρμα που πιο εύκολα γιατρεύονται, αφού μάθουμε την αιτία. Με τη γνώση και κατανόηση του πόσο άδικα τελικά υποφέρουμε, καθώς και με τις κατάλληλες υποβολές από τον υπνωτιστή, καταφέρνουμε και ξεπερνάμε το πρόβλημα. Σταματάει η αυτοτιμωρία και μια καινούργια ζωή ανοίγεται μπροστά μας.
5. Κάρμα ταλέντου και γνώσεων: Ένας άντρας στην αρχαία Ελλάδα άρχισε να καλλιεργεί τις ικανότητές του στη μουσική. Σήμερα, μετά από άλλες έξι ζωές όπου ήταν μουσικός, είναι παιδί-θαύμα στη μουσική…. Ή μια επιτυχημένη ψυχολόγος και ευτυχισμένη σύζυγος βρίσκει ότι δούλεψε τις ανθρώπινες σχέσεις σε πολλές ζωές. Οι ικανότητες και οι γνώσεις που αποκτούμε σε κάθε ζωή είναι δικές μας για πάντα. Μπορεί να είναι θαμμένες βαθιά μέσα μας, είναι όμως έτοιμες να εκδηλωθούν όποτε τις ανακαλέσουμε. Με την ύπνωση μπορούμε να συντονιστούμε με κάποια ικανότητα που είχαμε κάποτε και να την ξαναβρούμε.
Μοίρα και ελεύθερη βούληση 
Μερικοί άνθρωποι, όταν μαθαίνουν για τους καρμικούς νόμους, απογοητεύονται γιατί πιστεύουν ότι όλα είναι προδιαγεγραμμένα. Όμως δεν είναι έτσι. Κάποια πράγματα είναι όντως προδιαγεγραμμένα. Αυτά είναι συνήθως σημαντικές πτυχές της ζωής μας. Γεννιόμαστε κάτω από ένα συγκεκριμένο αστρολογικό χάρτη ώστε να είμαστε έτοιμοι να τις αντιμετωπίσουμε και να επωφεληθούμε από τις ευκαιρίες.
Όμως όσο προχωρούμε προς τα προδιαγεγραμμένα περιστατικά μπορούμε να απαλύνουμε τις επώδυνες εμπειρίες αν φερθούμε με αγάπη και σοφία, καθώς και να εξασκήσουμε την ελεύθερη βούλησή μας στην αντιμετώπιση αυτών των γεγονότων. Μπορούμε μέχρι και να ακυρώσουμε την ανάγκη κάποιου προδιαγεγραμμένου περιστατικού αν δείξουμε ότι μαθαίνουμε κάποια αρετή που αυτό επρόκειτο να μας διδάξει.
Η σοφία σβήνει το αρνητικό κάρμα και αν αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας, τις πράξεις και αντιδράσεις μας, αλλάζουμε το μέλλον μας. Φυσικά υπάρχουν και τα ατυχήματα, όταν δηλαδή μας τυχαίνει κάτι επειδή κάποιος άνθρωπος ή κάποια σειρά γεγονότων βρέθηκε στο δρόμο μας. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις βρισκόμαστε σε λάθος μέρος και σε λάθος χρόνο. Επίσης, οι δυνάμεις του σκότους μπορούν να χαλάσουν όλο το σχέδιο που είχαμε κάνει πριν γεννηθούμε για τη ζωή μας. Σ’ αυτή την περίπτωση αλλάζουμε τα σχέδιά μας κατά τη διάρκεια του βαθιού ύπνου, όταν η συνείδησή μας βρίσκεται στο μεσαίο αστρικό πεδίο και συμβουλεύεται τους οδηγούς και δασκάλους μας.
Πηγή

 

karma-quotes_138976858500