Κάθε σώμα είναι μία καλογυαλισμένη κανάτα από την εξωτερική της μεριά, αυτό άλλωστε επιδιώκουμε.

Την κανάτα αυτή την φροντίζουμε, την γυαλίζουμε και καμαρώνουμε τόσο πολύ για τα εξωτερικά της χαρακτηριστικά και την διαφημίζουμε με όποιους τρόπους μπορούμε.  Την χτενίζουμε, την βάφουμε, την αρωματίζουμε. Για το υγρό που περιέχει η κανάτα ούτε λόγος.

Μέσα σε αυτή την κανάτα κάποιες στιγμές υπάρχει καθαρό νερό, άλλες κόκκινο κρασί και άλλες πηκτό μαύρο γράσο.

Εμείς με αυτό το εσωτερικό της κανάτας θα ασχοληθούμε αποσπασματικά και μέχρι ένα σημείο. Δεν θα αναζητήσουμε ποιο υγρό είναι που την αναβαθμίζει, δεν θα ψάξουμε αν έχει μαζέψει άλατα ή στα εσωτερικά της τοιχώματα έχει πιάσει γράσο.

Το υγρό της κανάτας μας είναι η πνευματική μας στάση. Ο τρόπος γενικά και ειδικά που λειτουργούμε.

Με αυτό που ασχοληθήκαμε όλοι μας με σχολαστικότητα είναι η εικόνα μας αλλά και με το μυαλό μας. Το μυαλό μας σε τόσο οριακό σημείο που έχει φτάσει να είναι μόνο ένα λειτουργικό όργανο το οποίο το μόνο που κάνει είναι να αναπαράγει πληροφορίες και να αντιγράφει όλα αυτά που λαμβάνει ως πληροφορίες. Το μυαλό μας έχει μείνει τόσο στάσιμο και νομίζουμε ότι λειτουργεί και θεωρούμε ότι σκεφτόμαστε. Όχι δεν σκεφτόμαστε. Δεν μπορούμε να ορίσουμε σκέψη «τι θα φάμε σήμερα», «τι να ψωνίσω από τα μαγαζιά», «πότε θα πάμε για καφέ» κλπ. Αυτό δεν θεωρείτε μία διαδρομή σκέψεων.

Το μυαλό του ανθρώπου έχει τόσες δυνατότητες. Είναι μία από τις πιο σοφές μηχανές που υπάρχουν στον πλανήτη. Είναι ένα εργαλείο το οποίο μπορεί να αναπαράγει με απόλυτη ακρίβεια εικόνες και πληροφορίες τέτοιες ώστε να τις μεταφέρει στο σώμα. Μπορεί να κάνει εσωτερική αναπαράσταση γυμναστικής, περίπατου και γενικά όποια εικόνα θέλει και μέσα από το μυαλό και τον τρόπο αυτό όλο το σώμα να γεμίσει φωτεινότητα.

Παρόλο που αυτό μας το έχουν δείξει πια επιστημονικά, εμείς συνεχίζουμε να κρατάμε το μυαλό μας στις χαμηλότερες δονήσεις του και το μόνο που του δίνουμε να κάνει είναι να μηρυκάζει. Κι έτσι γίναμε θηλαστικά- μηρυκαστικά με μεγάλη επιτυχία.

Το μυαλό μας δηλαδή το υγρό που υπάρχει μέσα στην καλογυαλισμένη μας κανάτα που είναι το κεφάλι μας αντί να είναι γεμάτη από Ιαματικό Ύδωρ και να το μεταφέρει στο σώμα μας είναι γεμάτη από δηλητήρια διαφόρων ειδών. Δεν επιτρέπουμε στο μυαλό μας να αναπαράγει νέες και φρέσκες ιδέες και αν μία τέτοια ιδέα έρθει στο μυαλό, το μόνο ππου μπορεί να κάνουμε είναι να τη σκεφτούμε μόνο και ύστερα να συνεχίσουμε με ευκολία αυτό που κάναμε τόσα χρόνια με επιτυχία, δηλαδή να μηρυκάζουμε. Τρόμος το πιάνει το μυαλό σε κάτι νέο και φρέσκο. Και όταν αυτή την ιδέα την δούμε να αναπτύσσετε από αλλού, τότε σκεφτόμαστε τι κρίμα που δεν την ακούσαμε.

Έχουμε ακούσει δε, ότι ο καθένας μας έχει την μοναδικότητά του αλλά κανείς δεν θα μπει να την αναζητήσει. Μέχρι ένα σημείο και επιφανειακά όλοι ίσως να δοκιμάσουν. Αλλά ούτε λόγος για να πάμε πιο μέσα. Εκεί πιο μέσα είναι το ζουμί, εκεί είναι κρυμμένος ο θησαυρός, αλλά τον καλύπτουν στρώματα από το λίπος και το γράσο. Για να φύγουν αυτά τα στρώματα θέλει από μας προσευχή και ψάξιμο. Κάθε φορά που κάνουμε προσευχή και ζητάμε να εμφανιστεί η αλήθεια τότε σιγά σιγά η προσευχή και η έρευνα μας δίνουν τις καλύτερες αμοιβές.

Η έρευνα μας φέρνει, μέσα από την αρετή της υπομονής, στην επιφάνεια όλα όσα μας αφορούν και η προσευχή τα καθαρίζει και τα φροντίζει. Μέχρι που μια μέρα η κανάτα μας θα γίνει διάφανη εντελώς και θα αρχίσει να αντλεί από τον Ουράνιο Θόλο όλο το μεγαλείο της Θεϊκής της υπόστασης. Τότε το μυαλό θα καταλάβει απόλυτα ποιος είναι και ήταν ο ρόλος του. Όχι φυσικά αυτός που ήταν μέχρι πριν από την αναζήτηση. Ένα μηχανάκι που το μόνο που έκανε ήταν αντιγράφει και να μηρυκάζει, αλλά ένας σπουδαίος πόλος έλξης από την Δημιουργό Δύναμη.

Τότε η κανάτα μας υποδέχεται τα Ύδατα του Νου, ένα μόνιμα καθαρό και τρεχούμενο νερό το οποίο ανανεώνεται κάθε λεπτό χωρίς ποτέ του να λιμνάσει. Τότε η κανάτα το νερό το κάνει θεραπευτικό. Έτσι διάφανη που είναι και γεμάτη από το βάλσαμο αυτό αρχίσει να δίνει από αυτό το νερό σε κάθε άνθρωπο. Το Ύδωρ αυτό αρχίζει να δημιουργεί Λόγο μέσα στον Νου και ο Λόγος αυτός δεν είναι άλλος από του Πατέρα μας Θεού.

© TherapyWave.eu | Source

 

therapywave_to-soma-mas-mia-kalogialismeni-kanata