Ετσι αρχίζεις την ημέρα σου όμορφα κι ευτυχισμένα: Αρκετές ώρες ύπνο, την σωστή ώρα – Πρώτα απ’όλα πρέπει να έχετε αρκετές ώρες για ύπνο. Εσείς γνωρίζετε καλύτερα τον οργανισμό σας, ξέρετε από πόσο ύπνο έχει ανάγκη και μπορείτε να υπολογίσετε τι ώρα ακριβώς να κοιμηθείτε.

Σταδιακό ξύπνημα – Στην καλύτερη περίπτωση θα ξυπνήσετε από ένα διακριτικό φως, εάν λίγο ανοίξετε τις περσίδες ή τραβήξετε την κουρτίνα από το βράδυ.

Μουσική – Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων ξυπνάνε από το ξυπνητήρι του κινητού, από κάποιο απλό ξυπνητήρι, τηλεόραση ή ραδιόφωνο. Προσπαθήστε καμιά φορά να ξυπνήσετε μέσω της μουσικής, η οποία σας αρέσει, χωρίς να σκεφτείτε αμέσως την δύσκολη μέρα, η οποία σας αναμένει.

Ομαλό σήκωμα – Μην σηκώνετε απότομα από το κρεβάτι, πρέπει η μετάβαση από την ήπτια θέση σε όρθια στάση να είναι ομαλή. Τεντωθείτε καλά, και νοιώστε όλους σας τους μυς να ξυπνούν.

Νερό χλιαρό με λεμόνι – Πιείτε ένα ποτήρι χλιαρό νερό με μισό λεμόνι, το οποίο βοηθάει για την απελευθέρωση των τοξινών και δυναμώνει τον οργανισμό με πολύτιμες βιταμίνες.

Γυμναστική – Δεν υπάρχει πάντα αρκετός χρόνος για γυμναστική, αλλά μπορείτε να κανονίσετε το πρόγραμμά σας με τέτοιο τρόπο, ώστε να έχετε 15 λεπτά για να λάβετε θετική ενέργεια και τόνωση, που είναι απαραίτητα για το πνεύμα και το μυϊκό σύστημα. Περπατήστε γρήγορα στο διπλανό πάρκο, πριν το πρωινό ντουζ ένα 15 λεπτο.

Ντους – Είτε κρύο, είτε ζεστό ντους θα ξυπνήσει τον νου και το σώμα σας. Σκεφτείτε μόνο θετικά και καλοπροαίρετα για αυτά που σας αναμένουν την συγκεκριμένη μέρα.

Άφθονο πρωινό – Πάντα να παίρνετε το πρωινό σας άφθονα, με την ησυχία σας και χωρίς να βιάζεστε. Μην στενοχωριέστε για τα κιλά σας, τις επόμενες μέρες οι θερμίδες και τα λίπη, που έχετε καταναλώσει θα εξαλειφθούν. Καλά είναι να κάνετε ένα χυμό από διάφορα φρούτα, σε περίπτωση που δεν έχετε, μπορείτε να το καταναλώσετε έτοιμο. Κατά την προτίμηση σας μπορείτε να πάρετε επίσης καφέ ή τσάι.

Ντύσιμο – Σε περίπτωση που πάντα δυσκολεύεστε πώς να ντυθείτε, ετοιμάστε τα ρούχα σας από το βράδυ. Μην ξεχάσετε την κρέμα σώματος ή το αγαπημένο σας άρωμα. Βγείτε με χαμόγελο και θετική διάθεση, μόνο από σας εξαρτάται πόσο καλή και ευχάριστη θα είναι η ημέρα σας.

Γέλιο – Τίποτα καλύτερο να ξεκινήσει μια ημέρα καλά και να γίνει ακόμη καλύτερη, από μια γελαστή και χαρούμενα ενθουσιώδη διάθεση. Τα πράγματα κάποτε θα πηγαίνουν καλά και κάποτε όχι, το πως όμως θα τα αντιμετωπίσεις εσυ, είναι ένα άλλο θέμα. Το γέλιο από μόνο του είναι ο καταλύτης των πάντων.