Της Ευαγγελίας Χατζηλάου, ΙΑΣ(π)ΙΣ  για το TherapyWave.eu | ©TherapyWave.eu 

Με υπερηφάνεια το Ιασ(π)ις παρουσιάζει τη νεα του δημιουργία, τα κρυσταλλικά ιάματα!

Όσοι ανα τους αιώνες εργάστηκαν και συνεργάστηκαν με το κρυσταλλικό βασίλειο, ανακάλυψαν μια πληθώρα τρόπων με τους οποίους οι λίθοι μπορούν να ευεργετήσουν τους ανθρώπους, το περιβάλλον και το σύνολο των όντων. Οι λίθοι δέθηκαν σε κοσμήματα, έγιναν φυλακτά, τοποθετήθηκαν πάνω στο ανθρώπινο σώμα για εξισορρόπηση, κονιορτοποιήθηκαν για την παρασκευή θεραπευτικών σκονών (αλλά και για καλλυντικούς λόγους), τοποθετήθηκαν σε νερό και υγρά για να τα φορτίσουν.

Η επαφή με τους κρυστάλλους έδωσε την ευκαιρία στην ανθρωπότητα να ανακαλύψει όσο το δυνατόν περισσότερους και αποδοτικότερους τρόπους που η δυναμική των κρυστάλλων θα μπορούσε να συν-ταιριάξει με την ανθρώπινη ενέργεια, ώστε να μπορούσαν να επιτευχθούν καταστάσεις συνειδητότητας που θα οδηγούσαν στην θεραπεία σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξης μας.

Έτσι, εκτός από την απευθείας τοποθέτηση στο σώμα, η δεύτερη πιο αποδοτική μέθοδος αποδείχτηκε το φορτισμένο από κρύσταλλο νερό. Και αυτό γιατί οι ήδη θεραπευτικές και εξαγνιστικές ιδιότητες του νερού ενισχύονται με την παρουσία του ορυκτού, ενώ η ίδια η κρυσταλλική ενέργεια βρίσκει στο νερό έναν καταπληκτικό συνεργάτη προκειμένου να μεταφερθεί η ουσία και η ποιότητα της.

Με τον καιρό τα κρυσταλλικά μείγματα διαιρέθηκαν σε τρείς κατηγορίες: στα κρυσταλλικά νερά, στα βάμματα, και στα ιάματα. Τα νερά είναι τα πιό εύκολα στην παραγωγή, καθώς αυτό που χρειάζεται είναι οι κρύσταλλοι που είναι απαραίτητοι για το εκάστοτε μείγμα (και οι οποίοι χρειάζεται να είναι καθαρισμένοι, φορτισμένοι και ενεργοποιημένοι-επίσης χρησιμοποιούμε μόνο γυαλισμένους λίθους ή ανεπεξέργαστους, αλλά είναι σημαντικό να μην έχουν χώματα ή πέτρα επάνω τους), μια γυάλινη κανάτα που θα τους τοποθετήσουμε, και άλλη μια γυάλινη κανάτα που θα έχει το νερό που θα βάλουμε στους κρυστάλλους. Απλά γεμίζουμε με νερό την κανάτα με τους κρυστάλλους και αφήνουμε για 2-8 ώρες (ανάλογα το πόσο αποτελεσματικό θέλουμε να είναι το μείγμα, και τί κρυστάλλους χρησιμοποιούμε).

Έπειτα στραγγίζουμε το νερό χρησιμοποιώντας σουρωτήρι, και φυλάσουμε το νερό για μια βδομάδα σε σκιερό μέρος, σε σκουρόχρωμο μπουκάλι. Αυτό το νεράκι, ανάλογα για ποιό σκοπό το έχουμε φτιάξει, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στο μπάνιο μας, να το πίνουμε καθημερινά, στην παρασκευή φαγητού, αλλά και για καλλυντικούς σκοπούς (το νερό του Αμέθυστου για παράδειγμα είναι εξαιρετικό για να περνάμε το δέρμα μας το βράδυ πριν κοιμηθούμε, σαν κούρα αποτοξίνωσης και λάμψης, ενώ είναι χρήσιμο και για ακνεϊκά δέρματα!).

 

15337594_1099557663490114_7116288411998111692_n

 

Τα ιάματα είναι περίπου σαν τα νερά, αλλά εδώ χρησιμοποιούμε και μικρή ποσότητα αλκοόλ για να συντηρήσουμε το μείγμα, διατηρείται για έναν μήνα, είναι μόνο προς πόση και αυτό από πέντε σταγόνες, τέσσερις φορές την ημέρα. Σε αυτή την περίπτωση, η μεγαλύτερη διάρκεια του μείγματος μας βοηθά να επεξεργαστούμε και να βιώσουμε αλλαγές, ειδικά αν εκείνη την περίοδο εργαζόμαστε διαλογιστικά με τα ορυκτά που χρησιμοποιούμε στο ίαμα.

Ωστόσο τα πιο δυναμικά είναι τα βάμματα, μιας και η ενέργεια τους είναι πιο συμπυκνωμένη αλλά και ο συνδυασμός των κρυστάλλων για το μείγμα χρειάζεται γνώση, προσοχή και φροντίδα αφού η δράση τους διαρκεί για ένα δίμηνο και η ισχύς τους είναι μεγαλύτερη και δρα σε μεγαλύτερο ενεργειακό βάθος και φάσμα απο ότι όλοι οι προηγούμενοι συνδυασμοί. Ένας κρυσταλλοθεραπευτής θα μπορέσει να δημιουργήσει πιο δυναμικούς συνδυασμούς βαμμάτων προκειμένου να εργαστεί κάποιος με την αλχημιστική δράση των βαμμάτων και με προσοχή να την ενσωματώσει στον εαυτό του αλλά και την ζωή του εντέλει.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι αυτά τα σκευάσματα ουσιαστικά είναι αποτελεσματικά γιατί «φορτίζονται» με τις πληροφορίες και τις ενέργειες των κρυστάλλων. Και αυτά λοιπόν απαιτούν τον σεβασμό μας και την συνειδητή χρήση τους, και καλό θα ήταν όταν τα κατασκευάζουμε να είμαστε σε κατάσταση ηρεμίας, προσήλωσης και χαράς. Επίσης και όταν τα καταναλώνουμε, από προσωπική εμπειρία έχει αποδειχτεί βοηθητικό να οραματιζόμαστε αυτό που θέλουμε να πετύχουμε με το μείγμα.

Αν για παράδειγμα έχουμε παρασκευάσει ίαμα για αποτοξίνωση, μπορούμε να σκεφτόμαστε όλες τις άχρηστες ουσίες να φεύγουν από το σώμα μας, και να είμαστε πιο χαλαροί, ελαφρείς, και υγιείς. Το μπουκαλάκι που φυλάμε το μείγμα το κρατάμε μακρυά απο τον ήλιο και σε προστατευμένο και γαλήνιο μέρος (δεν θα το τοποθετούσαμε για παράδειγμα σε μια βρώμικη αποθήκη, αλλά ούτε και σε ένα ράφι με τρόφιμα! Προτιμείστε ένα ντουλάπι στον προσωπικό σας χώρο, και αν υπάρχουν και χαλαζίες γύρω είναι ακόμα καλύτερα, καθώς το μείγμα φορτίζεται και άλλο!).

Κάθε Βάμμα έχει την δική του χρήση και δυναμική που λαμβάνει απο τον κρύσταλλο. Συνοπτικά, θα μπορούσαμε να πούμε μερικές ιδιότητες για κάποια απο αυτά. 

 

15326495_1099557376823476_8459170635581715132_n

 

Βάμμα Αμαζονίτη: Ο Αμαζονίτης μας προσδίδει αποφασιστικότητα, θέληση αλλά και την αίσθηση της ευθύνης του εαυτού μας. Εξισορροπεί τις ενέργειες ανάμεσα στο τσάκρα της καρδιάς και του ηλιακού πλέγματος φέρνοντας ταυτόχρονα και μεγαλύτερη ισορροπία ανάμεσα στο αιθερικό και νοητικό σώμα μας. Για μια καρδιά που έχει γεμίσει θλίψη, ο Αμαζονίτης μπορεί να αποδειχθεί το καλύτερο γιατρικό καθώς απαλύνει τους συναισθηματικούς πόνους. Έξοχος για τον μεταβολισμό και θέματα του συκωτιού.

Βάμμα Κεχριμπαριού: Το βάμμα κεχριμπαριού θα ενισχύσει την δύναμη της αυτοθεραπείας που έχουμε και θα μας δώσει την ώθηση να δούμε τα πράγματα απο την θετική τους πλευρά, ακόμα και όταν πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Είναι ένα ήπιο βάμμα το οποίο όμως δρα τονωτικά σε όλα μας τα επίπεδα, ξυπνώντας μας ό,τι χαρούμενο συναίσθημα υπάρχει μέσα μας. Δυναμώνει το τσάκρα του αφαλού ενώ καθαρίζει τα λιμνάζοντα συναισθήματα.

Βάμμα Αμέθυστου: Ο Αμέθυστος θα μας βοηθήσει να είμαστε παρόντες και συνειδητοί ώστε να κατανοήσουμε ποιά πράγματα δεν λειτουργούν υπερ μας πια-και στην πορεία θα μας βοηθήσει να αποκοπούμε απο αυτά. Ενθαρρύνει την αντίληψη, και την ικανότητα να κρίνουμε τις καταστάσεις, καθώς και να αντιμετωπίζουμε την θλίψη της απώλειας (όποια και αν είναι η φύση της). Πολύ χρήσιμο βάμμα για όσους ασκούνται στον διαλογισμό μιας και ενισχύει την επαφή μας με το Θεϊκό στοιχείο μέσα μας.

Βάμμα Απατίτη: Ενισχύει την θέληση και το να είμαστε ανοιχτοί στους ανθρώπους γύρω μας και να προσφέρουμε. Ενδυναμωτικό για περιόδους που χρειάζεται να δαπανήσουμε μεγάλη ποσότητα σωματικής ενέργειας και μπορεί να μας οδηγήσει στο να υιοθετήσουμε ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Αυξάνεται η προσωπική μας έκφραση. Πολύ βοηθητικό για το μυοσκελετικό μας σύστημα.

Βάμμα Ακουαμαρίνας: Ενισχύει την θέληση για πνευματική ανάπτυξη καθώς και την πειθαρχία και την αυτοσυγκέντρωση να εργαστούμε για την πραγμάτωση όσων διαισθητικά αντιλαμβανόμαστε. Μιας και περιέχει σίδηρο, δίνει αντοχή και δυναμικότητα ενώ εξισορροπεί τις υπερβολές στον χαρακτήρα μας. Είναι πολύ καλό βάμμα για αλλεργίες και για θέματα του στομαχιού και του συκωτιού.

Βάμμα Αιματόπετρας: Το βάμμα της Αιματόπετρας (Ηλιοτρόπιο) δρα προστατευτικά για την ενέργεια μας αλλά και σαν καθαριστικό για το αίμα μας. Μας βοηθά να ανακαλύψουμε τα προσωπικά μας όρια και να δράσουμε για να αποκτήσουμε τον έλεγχο της ζωής μας. Κατάλληλο για να ενισχύσουμε την καρδιά αλλά και να ενισχυθούμε απέναντι σε ιούς, κάνοντας το ένα έξοχο βάμμα για την χειμωνιάτικη γρίπη!

Βάμμα Καρνεόλης: Το βάμμα Καρνεόλης δρα αναζωογονητικά για το αίμα και είναι πολύ καλό για όσα άτομα έχουν χαμηλή πίεση. Τονώνει την αυτοπεποίθηση μας και την ζωτικότητα σε όλα τα επίπεδα, κάνοντας μας ικανούς να ανακαλύψουμε και να αναπτύξουμε τις ποιότητες μας. Εξαιρετικό βάμμα για τον μεταβολισμό αλλά και για περιπτώσεις αρθριτικών.

Βάμμα Χαλκηδόνιου: Εξαιρετικό βάμμα για την διευκόλυνση της επικοινωνίας αλλά και για να αφεθούμε να κυλάμε με την ροή της ζωής αντί συνεχώς να αντιδρούμε. Όταν νιώθουμε υπερευαίσθητοι και μελαγχολικοί, το βάμμα Χαλκηδόνιου θα λειτουργήσει σαν “μητέρα” και θα μας βοηθήσει να βρούμε τον τρόπο να προστατέψουμε και να αγκαλιάσουμε τον εαυτό μας. Μας δίνει έμπνευση σε όλα τα επίπεδα και σιγά σιγά μας βοηθά να ξαναβρούμε την αισιοδοξία μας.

Βάμμα Χρυσοπράσιου: Ένα βάμμα που ρίχνει φως στις αιτίες των καταστάσεων που βλέπουμε να επαναλαμβάνονται στην ζωή μας. Μας δίνει την υπομονή να αντιληφθούμε πώς δρούμε στην καθημερινότητα μας αλλά και να αντιμετωπίσουμε συναισθήματα όπως ζήλια. Χρήσιμο για τα προβλήματα του δεύτερου τσάκρα. Είναι ένα απο τα πιο δυνατά αποτοξινωτικά βάμματα.

Βάμμα Κιτρίνη: Ένα υπέροχο βάμμα για να τονώσουμε την αυτοπεποίθηση μας αλλά και για να βρούμε την χαρά της ζωής στα πιο απλά πράγματα!Δεν υπάρχει κανένα αρνητικό συναίσθημα που να αντέχει μπροστά στην λάμψη του Κιτρίνη, και για αυτό το βάμμα του είναι έξοχο αντικαταθλιπτικό, ενώ ταυτόχρονα φέρνει στην επιφάνεια κάθε θετικό συναίσθημα μέσα μας. Ενισχύει το στομάχι, την σπλήνα και το πάγκρεας, ενώ ενδυναμώνει και το νευρικό σύστημα.

Βάμμα Σμαραγδιού: Το Σμαράγδι είναι ένας υπέροχος λίθος που ενισχύει τις διαισθητικές μας ικανότητες αλλά και μας εμπνέει να δούμε την ομορφιά γύρω και μέσα μας. Σε μορφή βάμματος μας βοηθά να βρούμε τον σκοπό μας στην Γη και την κατεύθυνση που θέλουμε να ακολουθήσουμε, ενώ μπορεί να ενισχύσει την κατανόηση ανάμεσα στους συντρόφους (σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται και οι δύο να πίνουν βάμμα την ίδια χρονική περίοδο). Ενισχύει το ανοσοποιητικό ενώ έχει και αποτοξινωτική δράση.

Βάμμα Αιματίτη: Η πέτρα των πολεμιστών! Δεν πήρε άδικα το “παρατσούκλι” αυτό ο Αιματίτης, καθώς μας γεμίζει με ζωτικότητα, την ανάγκη για επιβίωση αλλά και την αφοσίωση στους στόχους μας. Κάθε φορά που έχουμε σχέδια στο μυαλό μας αλλά φαίνεται πως αδυνατούμε να τα πραγματοποιήσουμε, το βάμμα Αιματίτη θα μας βοηθήσει να διακρίνουμε τους πραγματικούς στόχους μας, να ξεκαθαρίσουμε τί θέλουμε αλλά και να ανακαλύψουμε τις προσωπικές μας δυνατότητες ώστε να τις θέσουμε σε κίνηση για να πετύχουμε. Ιδιαίτερα ενδυναμωτικό βάμμα, σε όλα τα επίπεδα!

Βάμμα Διαμάντι Herkimer: Φως και περισσότερο Φως!! Αυτό το βάμμα λειτουργεί με την πρόθεση του καθαρισμού της αύρας και των ενεργειακών σωμάτων μας. Βοηθά προκειμένου να γεφυρωθεί και να υπάρξει ομαλή ανταλλαγή ενέργειας ανάμεσα στα τσάκρας και γενικά ανάμεσα στα λεπτοφυή σώματα μας. Ενισχύει την δράση οποιουδήποτε άλλου βάμματος!

Βάμμα Κόκκινου Ίασπι: Ο δυναμικός κόκκινος Ίασπις μας δίνει θέληση, κουράγιο και θάρρος. Θα δώσει πολλή ενέργεια στο σύστημα μας, για αυτό είναι καλό να μην καταναλώνεται σε περιόδους που έχουμε ένταση, καθώς μπορεί να μας κάνει εύκολα ευερέθιστους και απότομους με τους άλλους γύρω μας. Τονώνει την νοητική μας ικανότητα, μας κάνει δυναμικούς και γεμάτους ζωντάνια ενώ μας βοηθά να κάνουμε τις ιδέες μας πραγματικότητα.Χαμηλώνει την θερμοκρασία στο σώμα μας και μας τονώνει σε περιόδους που αισθανόμαστε σωματικά αδύναμοι.

Βάμμα Λάπις Λάζουλι: Το βάμμα του Λάπις Λάζουλι μας βοηθά να είμαστε ειλικρινείς, πρώτα απο όλα με εμάς και έπειτα με τους άλλους, καθώς και να δεχόμαστε την κριτική των άλλων και να την βλέπουμε εποικοδομητικά, ενώ ταυτόχρονα να μπορούμε να εκφράσουμε με σαφήνεια και καθαρότητα την δική μας άποψη. Είναι βοηθητικό για όσους, λόγω φόβου κριτικής απο τους άλλους, έχουν συνήθως προβλήματα και πόνους στον λαιμό τους. Με την χρήση του βάμματος του Λάπις Λάζουλι θα δούμε ότι, σιγά σιγά, θα μπορούμε να ξεκαθαρίσουμε παλιά άγχη που ίσως ακόμα επιδρούν στην καθημερινότητα μας.

Βάμμα Λιθιούχου Χαλαζία: Το Λίθιο είναι ένα καταπληκτικό στοιχείο που βοηθά στο να εξισορροπήσει τις εγκεφαλικές λειτουργίες. Στην κρυσταλλοθεραπεία, ο Λιθιούχος Χαλαζίας (έχοντας και την συμβολή του χαλαζία, που ενδυναμώνει τις οποιεσδήποτε ενέργειες γύρω του) χρησιμοποιείται όταν νιώθουμε ότι έχουμε χάσει την όρεξη μας για ζωή και έχουμε ξαφνικές εναλλαγές στην διάθεση μας. Θα δράσει εξισορροπητικά και θα μας βοηθήσει να βρούμε την θέληση για δράση στην καθημερινότητα μας.

Βάμμα Ρουμπινιού: Πάθος και θέληση για ζωή, περιορίζοντας όμως την αυτοκαταστροφική συμπεριφορά και την τάση για απερισκεψίες.Δίνει ενθουσιασμό, δύναμη και γενικά είναι πολύ τονωτικό και ενδυναμωτικό βάμμα, δίνοντας ζέστη στο σώμα και στο αναπαραγωγικό σύστημα. Ενδυναμώνει την σπλήνα, ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση.

Βάμμα Καπνία Χαλαζία: Το καλύτερο βάμμα για την μείωση του άγχους! Ο καπνίας χαλαζίας μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις στην ζωή μας χωρίς να βυθιζόμαστε στην απόγνωση και μας ενώνει με το κέντρο μας ώστε να βαδίζουμε με εσωτερική γαλήνη. Ξεκαθαρίζει τον πιεσμένο νου και μας οδηγεί να είμαστε πραγματιστές, ειδικά αν έχουμε την τάση να “πετάμε στα σύννεφα”. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα που υπολειτουργεί λόγω άγχους.

Βάμμα Καθαρού Χαλαζία: Διαύγεια, συνειδητότητα, σταθερότητα, ανανέωση. Η δόνηση του χαλαζία ενδυναμώνει την αντίληψη μας, ενισχύει την μνήμη και δίνει απλόχερα ενέργεια σε όλο μας το σύστημα. Όποια ποιότητα και αν θέλουμε να ενισχύσουμε, το βάμμα του καθαρού χαλαζία θα δουλέψει, μαζί με την πρόθεση μας, προκειμένου να κατευθυνθούμε προς τα αποτελέσματα που θέλουμε. Πολύ καλός για το δέρμα και τα μαλλιά μας.

Βάμμα Ροζ Χαλαζία: Για να βιώσουμε την ενέργεια της αγάπης πρώτα απο όλα για τον εαυτό μας αλλά και για να μάθουμε να είμαστε ευγενείς αλλά και σταθεροί και αποφασιστικοί. Μας βοηθά να συνειδητοποιήσουμε τις δικές μας ανάγκες και να ξεχωρίσουμε τί μας προσφέρει πραγματική χαρά. Στρέφει την προσοχή μας στην καθημερινότητα και στην ομορφιά του να βιώνουμε την κάθε στιγμή σαν κάτι ξεχωριστό. Ενισχύει την καρδιά, το κυκλοφορικό και το αναπαραγωγικό σύστημα.

Μάθετε να ζείτε με τους κρυστάλλους στην καθημερινότητά σας, ακόμα και αν δεν έχετε πολύ χρόνο να τους αφιερώσετε. Πιείτε κρυσταλλόνερο, έχετε λίθους κοντά σας, διαλογιστείτε έστω και πέντε λεπτά μαζί τους, φορέστε τους σε κοσμήματα. Θα σας προσφέρουν όχι μόνο υγεία, αλλά και χαρά, ανακούφιση απο άγχος και προβλήματα, και θα βοηθήσουν στην ενδοσκόπηση και την ανάπτυξη του εαυτού σας. Δοκιμάστε το! Αξίζει!

© Ευαγγελία Χατζηλάου, ΙΑΣ(π)ΙΣ


©TherapyWave.eu 

15219977_1099557606823453_1958134848123844611_n