Της Ευαγγελίας Χατζηλάου, ΙΑΣ(π)ΗΣ | ©TherapyWave.eu

Τα ανθοϊάματα Μπαχ είναι η βοήθεια που μας προσφέρει η φύση για τη θεραπεία του σώματος και του νου μας, αλλά και για την επέκταση της συνειδητότητάς μας. Τις στιγμές που λαμβάνουμε αυτή τη βοήθεια είναι καλό να βρισκόμαστε σε κατάσταση γαλήνης και να βιώνουμε ενσυνείδητα την είσοδο αυτών των λεπτών ενεργειών μέσα μας.

Σε αυτήν ακριβώς την εσωτερική προετοιμασία αλλά και στη διαμόρφωση ”ατμόσφαιρας” αποδοχής των ευλογιών της φύσης μπορούν να συνεισφέρουν τα Μάντρας που ακολουθούν. Γνωρίζοντας τα ανθοιάματα που σας χρειάζονται, διαβάστε εκείνες τις στιγμές με ηρεμία τα αντίστοιχα μάντρα.

 

download

 

Όσο βαθύτερα περνούν στην κατανόησή σας τόσο επαυξάνεται και η αποτελεσματικότητα των ανθοϊαμάτων, και τούτο γιατί εκφράζουν την αποδοχή σας για την ανάγκη των εσωτερικών αλλαγών που αυτά μπορούν να επιφέρουν.

1. Agrimony: Μέσα μου υπάρχει γαλήνη. -Είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου. – Δέχομαι τον εαυτό μου όπως είναι. Επιτρέπω στους άλλους να δουν ποιος είμαι στ’ αλήθεια. – Δέχομαι και ανταποκρίνομαι δημιουργικά στις συγκρούσεις.

2.Aspen: Έχω εμπιστοσύνη στη ζωή. – Είμαι ανοιχτός στις εμπειρίες της ζωής. -Γνωρίζω ότι η συμπαντική αγάπη υπάρχει μέσα σε όλα τα πράγματα. – Είμαι γεμάτος θάρρος και εσωτερική δύναμη

3. Βeech:  Αποδέχομαι τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στη δική μου συμπεριφορά και στη συμπεριφορά των άλλων. – Διώχνω κάθε τάση κριτικής. – Βλέπω την καλοσύνη μέσα στους άλλους. -Δημιουργώ μία θετική ατμόσφαιρα σε κάθε περιβάλλον ή κατάσταση. – Συγχωρώ τους άλλους, όπως συγχωρώ τον εαυτό μου.

4. Centaury: Είμαι κύριος της ζωής μου. Γνωρίζω τις ανάγκες μου. – Αντλώ από την εσωτερική δύναμη. -Υπηρετώ τους άλλους με το να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου. – Υπηρετώ τους άλλους με την αγάπη της παρουσίας μου και της ενέργειας μου.

5. Cerato: Εμπιστεύομαι την εσωτερική μου φωνή. – Ακολουθώ με σιγουριά αυτό που γνωρίζω ότι είναι σωστό για εμένα. – Είμαι ανοιχτός σε συμβουλές που είναι κατάλληλες για εμένα.

6. Chestnut bud: Μαθαίνω τα μαθήματα που προέρχονται από τις εμπειρίες της ζωής μου. – Παρατηρώ με προσοχή τη ζωή.

7. Cherry plum: Παραμένω ισορροπημένος όταν βρίσκομαι κάτω από δυνατό στρες. – Παραδίδω τον έλεγχο στη σοφία του ανώτερου μου εαυτού.

8. Chicory: Αγαπώ τους άλλους προς χάριν της αγάπης και μόνο. – Είμαι πάντοτε ευαίσθητος σε κοινές προσπάθειες. – Σέβομαι την ατομικότητα των άλλων. -Γνωρίζω την πηγή της συμπαντικής αγά[ης μέσα μου.

9. Clemantis: Βρίσκομαι σε πλήρη εγρήγορση εδώ και τώρα. – Εμπνέομαι ώστε να πραγματώσω τα ιδανικά μου.

10. Crab apple: Βιώνω μια κάθαρση σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξής μου. – Αναγνωρίζω την εσωτερική κάθαρση σαν έναν τρόπο για μεγαλύτερη διαύγεια της συνειδητότητάς μου. – Αποδέχομαι τις ατέλειές μου όσο γίνομαι πιο σωστός και ισορροπημένος. -Καθαρίζω τον εαυτό μου από κάθε τοξίνωση ή δυσαρμονική ενέργεια. -Νοιώθω καθαρός και αρμονικός.

11. Elm: Έχω πίστη στην εκπλήρωση της αποστολής της ζωής μου. – Αποδιώχνω το βάρος του μόχθου που μπορεί να με ωθεί σε μία τελειότητα που εξαντλεί. -Γνωρίζω πως είμαι ένα κανάλι για να πραγματοποιηθεί το Έργο. – Έχω όλη τη βοήθεια που μου χρειάζεται.

12. Gentian: Αναλαμβάνω την ευθύνη να δημιουργήσω τη δική μου πραγματικότητα. – Έχω εμπιστοσύνη στην τελική επιτυχία. – Κάνω υπομονή, παρά τις φαινομενικές αποτυχίες. – Δέχομαι κάθε εμπειρία σαν πολύτιμο μάθημα.

13. Gorse: Δέχομαι τα ζενίθ και τα ναδίρ της ζωής. – Διατηρώ τις ελπίδες μου παρά τις δυσκολίες. -Έχω πίστη στη ζωή

14. Heather: Φροντίζοντας τους άλλους, ξεχνώ το εγωιστικό ενδιαφέρον για τον εαυτό μου. – Είμαι ήρεμος μέσα μου και μπορώ στ’ αλήθεια να ακούω τι μου λένε οι άλλοι. – Η τροφή του εαυτού μου προέρχεται από τον εσωτερικό μου κόσμο.

 

bach-flower-remedies

 

15. Holly: Ανοίγω την καρδιά μου. – Εκφράζω την αγάπη που αισθάνομαι. – Δέχομαι την αγάπη των άλλων. -Νοιώθω την ενότητα μου με όλη τη ζωή μέσα σ’ ένα σύμπαν αφθονίας. – Ανταποκρίνομαι στους άλλους με κατανόηση και συμπάθεια.

16. Honeysuckle: Βρίσκομαι στο εδώ και τώρα. – Επικεντρώνομαι στις τωρινές μου δραστηριότητες. -Μαθαίνω από το παρελθόν χωρίς όμως να επιτρέπω και να με δεσμεύει.

17. Hornbeam: Έχω όλη την ενέργεια που χρειάζεται -Δείχνω ενδιαφέρον και νοιώθω ότι συμμετέχω ουσιαστικά σε ό,τι κάνω.

18. Impatiens: Έχω υπομονή και κατανόηση. -Αποδέχομαι τη ροή της ζωής και το βηματισμό των άλλων. -Αφήνω τον χρονοκαμβά της ζωής να ξετυλιχθεί. -Νοιώθω ήρεμος στο νου και στο σώμα.

19. Larch: Ενεργώ με εμπιστοσύνη. – Διαπιστώνω ότι η επιτυχία μεγαλώνει με κάθε εμπειρία. -Εκφράζομαι δημιουργικά.

20. Mimulus: Ενεργώ με θάρρος και εσωτερική δύναμη. – Αναγνωρίζω κάθε δυσκολία σαν μια ευκαιρία για ανάπτυξη. – Αποδέχομαι τα πρότυπα της ζωής και τα είδη των εμπειριών και συλλειτουργώ μαζί τους.

21. Mustard: Μετακινούμε προς το φως. – Είμαι γεμάτος από τη χαρά της ζωής. – Έχω εμπιστοσύνη στην πορεία της ανάπτυξης και της ολοκλήρωσής μου. – Είμαι γεμάτος γαλήνη και ειρήνη του νου.

22. Oak: Διώχνω τον μόχθο και ρέω μαζί με τη ζωή. -Αισθάνομαι δυνατός και ενεργητικός.

23. Olive: -Νοιώθω αναζωογονημένος στο νου και το σώμα. – Κάνω συνειδητή χρήση όλης μου της ενέργειας. – Εισέρχομαι σε μία απεριόριστη πηγή ενέργειας που υπάρχει μέσα μου. – Γνωρίζω τα όριά μου στις συναλλαγές μου με τους άλλους.

24. Pine: Αποδέχομαι τον εαυτό μου. – Τιμώ τη μοναδική έκφραση που ρέει διαμέσου εμού. – Έχω πίστη στη σοφία του εσωτερικού μου εαυτού. – Διώχνω όλα τα αισθήματα ενοχής και αυτομομφής.

25. Red chestnut: Διατηρώ τον ψυχικό μου χώρο. – Με διέπει μια σωστή απεξάρτηση από τα προβλήματα των άλλων. – Στέλνω ήρεμες θεραπευτικές σκέψεις σε άλλους που τις χρειάζονται.

26. Rock rose: Υπερβαίνω τη στενή ταύτιση με την προσωπικότητα και το σώμα μου. – Είμαι αθάνατο πνεύμα. – Αντιμετωπίζω τις πιο ακραίες προκλήσεις με απαρασάλευτο θάρρος.

27. Scleranthus: Είμαι αποφασιστικός στις σκέψεις και στις πράξεις. – Είμαι σταθερός και ισορροπημένος. – Ενεργώ από μια εσωτερική βεβαιότητα.

28. Star of Bethlehem: Νοιώθω ήρεμος και ήσυχος. – Είμαι ελεύθερος απ΄ την επιρροή τραυμάτων του παρελθόντος.

29. Sweet chestnut: Υποστηρίζομαι από τη δύναμη του φωτός. – Γνωρίζω την εντός ύψιστη πηγή ειρήνης. – Παραδίδομαι στη μεταμορφωτική διεργασία.

30. Vervain: Εξασκούμαι στη μετριοπάθεια της σκέψης και της δράσης. – Εναρμονίζω τη βούλησή μου με τη συμπαντική βούληση. – Επιτρέπω σε άλλους να ακολουθούν τις δικές τους πεποιθήσεις. – Νοιώθω ανακουφισμένος, ανοιχτός, ισορροπημένος.

31. Vine: Σέβομαι την ατομικότητα των άλλων. – Επηρεάζω τους άλλους με τη δύναμη του παραδείγματός μου και μόνο.

32. Walnut: Είμαι ελεύθερος από επιρροές που περιορίζουν. – Ακολουθώ την εσωτερική μου καθοδήγηση και όχι τις επιρροές των άλλων. – Είμαι προστατευμένος από κάθε αρνητική επιρροή. -Σπάζω όλα τα δεσμά που παρακωλύουν την ανάπτυξή μου.

33. White chestnut: Είμαι ήρεμος μέσα μου. – Γνωρίζω ότι οι απαντήσεις που αναζητώ έρχονται από έναν ήρεμο νου.

34. Rock water: Ρέω με τον φυσικό ρυθμό και τάξη της ζωής. – Νοιώθω ηρεμία με τον εαυτό μου. -Καλλιεργώ όλες τις πτυχές της ύπαρξής μου. – Είμαι εύκαμπτος στην πραγμάτωση των ιδανικών μου.

35. Wild oat: Έχω ξεκάθαρη κατεύθυνση στη ζωή μου. – Εκφράζω το σκοπό της ψυχής μου με τις δραστηριότητες της ζωής μου. -Δημιουργώ και ελκύω τις ευκαιρίες που χρειάζομαι.

36. Wild rose: Νοιώθω ενθουσιασμό. – Νοιώθω ζωντάνια και ενδιαφέρον στη ζωή. – Συμμετέχω δυναμικά στη ζωή.

37. Willow: Αποδέχομαι την ευθύνη για την κατάσταση της ζωής μου. – Δημιουργώ μία αρμονική ζωή με τις σκέψεις και τις πράξεις μου. – Συγχωρώ τους άλλους που με πλήγωσαν στο παρελθόν. – Διώχνω κάθε αίσθημα κατάκρισης και πικρίας.

38. Water violet: Απολαμβάνω να συμμετέχω με άλλους. -Είμαι ανοιχτός προς τους άλλους και εκτιμώ τους άλλους.

Ευαγγελία Χατζηλάου, ΙΑΣ(π)ΗΣ


©TherapyWave.eu 

flowers-plants-images-and-wallpapers-30