Της Shakila Ιωάννας Μπράτη | © TherapyWave.eu 

Αυτή η Νέα Σελήνη ταυτίζεται με μία μεγάλη γιορτή της Ινδίας, το Diwali, ένα πενταήμερο φεστιβάλ του Φωτός, που για μερικές κοινότητες σηματοδοτεί την εορτή της νέας χρονιάς! Φωτάκια και φανάρια ανάβονται παντού για να τιμήσουν τη νίκη του καλού απέναντι στο κακό, όπως και για να καλέσουν τη Θεά Lakshmi για να φέρει αφθονία και πλούτο, με τη βοήθεια του Ganesha, του καταστροφέα των εμποδίων.

Τι θα μπορούσατε να κάνετε εσείς για αυτή την εορτή, για να καλέσετε την καλοτυχία στη ζωή σας; Πολλά! Μην ξεχνάτε ότι συμπίπτει στο βόρειο ημισφαίριο με το Samhain, την εορτή των πνευμάτων, όπου μπορείτε να τιμήσετε τους προγόνους και γενικά αγαπημένους που αποχώρησαν από αυτή τη διάσταση (θάνατος), όπως και να αφήσετε τη δική σας «σκιά του παρελθόντος» πίσω σας, ώστε να γιορτάσετε κι εσείς την απόλυτη νίκη του Φωτός.

Φροντίστε ο χώρος σας να είναι καθαρός ενεργειακά και φυσικά. Οραματιστείτε το γενεαλογικό σας δέντρο και ανάψτε ένα λευκό κερί για εκείνους με τιμή και σεβασμό. Ευχαριστείστε τους για την κάθε γνώση που σας χάρισαν, περνώντας την μέσα στο ενεργειακό σας DNΑ. Ανάψτε άλλο ένα λευκό κερί για όσους φίλους έχουν φύγει, ευχαριστώντας τους για όσα σας προσέφεραν σε αυτή τη ζωή.

 

diwali2

 

Ανάψτε ύστερα ένα λευκό κερί, ευχαριστώντας τη Σκιά σας για κάθε γνώση που σας προσφέρει μέσα από τις εμπειρίες που σας δίνει. Ανάψτε ένα ακόμη λευκό κερί, λέγοντας πως αυτό το κερί το ανάβετε αφιερωμένο στο θρίαμβο του φωτός απέναντι στο σκοτάδι και δείτε από επάνω σας κάθε τι το σκοτεινό που θέλετε να αφήσετε, να αποχωρεί από μέσα σας και να ανεβαίνει προς το Σύμπαν, όπου και θα μεταλλαχθεί με τη βοήθεια της #ενέργειας.

Τώρα, ανάψτε ένα λευκό κερί, δηλώνοντας πως αυτό το ανάβετε για τη νίκη της γνώσης απέναντι στην άγνοια και οραματιστείτε κάτι αντίστοιχο με πριν, όπου ότι σας κρατά στο σκοτάδι αποχωρεί, ή δείτε οποιαδήποτε ποιότητα δική σας που σας κρατά δεμένους στην άγνοια, συνειδητά ή ασυνείδητα, να απορροφάται από τη Συμπαντική απεραντοσύνη.

Ανάψτε τέλος ένα τελευταίο λευκό κερί, αφιερώνοντάς το στην επικράτηση της ζωής απέναντι στο θάνατο και οραματιστείτε οτι επιτρέπετε ότι σας σκοτώνει καθημερινά να αποχωρήσει και, το μικρό θάνατο όπου μέσα από την πίεση οδηγείτε εσείς οι ίδιοι τον εαυτό σας, να μετουσιώνεται με τη δύναμη του Σύμπαντος.

Μείνετε για λίγο σε διαλογιστική κατάσταση στο ναό ή το χώρο που διαλογίζεστε γενικά, ή όπου εσείς έχετε επιλέξει πως αισθάνεστε άνετα να κάνετε τη διαδικασία. Ευχαριστείστε τις ενέργειες που σας βοήθησαν σε αυτό σας το ταξίδι και επιστρέψτε στο ρυθμό σας.

Αφήστε τα κεριά να καούν μέχρι τέλους, μην τα σβήσετε – φροντίστε μόνο να είναι ασφαλής ο χώρος από τον κίνδυνο της φλόγας. Καλή σας επιτυχία και μία υπέροχη νύχτα του Samhain!


© TherapyWave.eu 

diwali